Megint érmek az ob-ról!

Schvirján Zsófia egyéniben ezüstérmet, Zsarnai Marcell fiú párosban oldalán a győri Nusser Ádámmal bronzérmet szerzett a tollaslabdázók pécsi országos bajnokságán.

Hasonló tartalmaink:

Három versenyző képviselte az Érdi VSE-t az idény utolsó országos bajnokságán. A pécsi U13-as és U19-es ob-n a fiatalabbaknál két korosztályos válogatott, Schvirján Zsófia és Zsarnai Marcell, valamint Flórián Bence volt érdekelt.

– Fantasztikus eredményt értünk el, illeszkedve az idei ob-sorozatba, hiszen soha ilyen sok érmesünk és pontszerző helyen végző versenyzőnk nem volt még, igaz , nem is volt ennyi ob-részvételre jogosultságot szerző játékosunk – mondta Tornai Tibor, az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője.

Flórián Bence első országos bajnokságán szerepelt, ahol a csoportkör során győzelemmel kezdett, de a második mérkőzésen kikapott a válogatott, Boros Vince Félixtől, így nem jutott tovább a csoportkörből a nyolcas főtáblára, a 9-16. helyen zárt.

– Flórián Bence hajszálnyira volt a győzelemtől, hiszen az egyik szettet 21:19-re, a másikat pedig hosszabbításban, 22:20-ra veszítette el. Ez a nagyon szoros mérkőzés és első győzelme az ob-n nagy örömmel töltötte el. Büszke vagyok rá, mert jóval a várakozásokon felül teljesített – fogalmazott Flóriánnal kapcsolatban Tornai Tibor.

A korosztályos válogatott Schvirján Zsófiától már érmet várt a szakosztályvezető.

– Zsófi kedvező sorsolással és kiváló játékkal bizonyította várakozásainkat, hiszen egyéniben ezüstérmet szerzett, végigverve szinte mindenkit, aki útjába került. A döntőben pedig az elsőszámú válogatottól, a pécsi Hart Petrától szenvedett vereséget, addig nagyon magabiztos játékkal jutott el, így megérdemelten lett a dobogó második fokának tulajdonosa – mondta az U15-ös ob-t is megjárt Schvirján Zsófiáról Tornai Tibor.

A másik U13-as válogatott, Zsarnai Marcell is az éremért szállt versenybe. Egyéniben végül a negyeddöntőben épp a seregélyesiek érdi versenyzőjétől, a végül ezüstérmet szerző Dulcz Domostól kapott ki a negyeddöntőben, így az 5-8. helyen zárt. Párosban a győri Nusser Ádámmal menetelt a bronzéremig.

– Egyéniben is jó esélyek voltak, jól játszott, jó napot fogott ki, viszont a negyeddöntőben erős ellenfelet kapott válogatott társa, Dulcz Domos személyében, végül három szettben kikapott – jegyezte meg Zsarnai Marcellről az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője.

Az U19-es korosztályban érdekelt, a fehérváriakat képviselő korosztályos válogatott érdi tollaslabdázó, Dulcz Zsombor egyéniben bronzérmes, vegyespárosban ezüstérmes lett az ob-n.

Az U13-as és U19-es versennyel véget értek az országos bajnokságok, amelyekről az érdiek három ezüst- és két bronzérmet, valamint számos értékes, pontszerző helyet szereztek.

Az érdiektől hétvégén Kis-Kasza Miklós a válogatottal az U15-ös korosztály számára rendezett nemzetközi versenyen lesz érdekelt Bulgáriában, ahol az egyéni viadal mellett OSC-s társával, Kollár Tamással is elindul a párosok között.

További, az egyesülethez kapcsolódó hír, hogy az Érdi VSE-ben nevelkedő, jelenleg a pécsi Multi Alarm SE-t erősítő és a világranglistán 114. helyen álló 22 éves Kőrösi Ágnes a spanyolországi Huelvában rendezett Európa-bajnokság nyitókörében 33 perc játék után kikapott a két olimpiát is megjárt belga Lianne Tantól, így nem jutott a legjobb 32 közé.

Címkék