Így kérhet ezentúl behajtási engedélyt

A megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművek helyi közutakra történő behajtásának szabályairól szóló 20/2017. (V.26.) önkormányzati rendeletet május 1-jei hatállyal hatályon kívül helyezte Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése.  Május 2-tól az alábbi eljárást követi a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda.

Hasonló tartalmaink:

A jelzőtáblával elrendelt össztömeg-korlátozással érintett helyi közutakon történő közlekedés engedélyezésére közútkezelő hozzájárulás iránti kérelmet/behajtási engedély iránti kérelmet kell benyújtani az alábbiak szerint:

A behajtási engedély iránti kérelmet írásban a gépjármű tulajdonosa, üzembentartója, valamint a szállítást igénybe vevő és a szállítást végző nyújthatja be. A kérelmet a Polgármesteri Hivatalban kell benyújtani, vagy a behajtási engedély iránti kérelem formanyomtatványon a be@erd.hu e-mailcímre megküldeni.

 Az eljárási díj megegyezik az illetékekről szóló XCIII. törvényben foglalt, az első fokú közigazgatási hatósági eljárásért fizetendő általános tételű eljárási illeték mértékével, azaz 3000 forint.

A behajtási engedély meghatározott eljárási díját Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat 12001008-00209494-00100001 számú Költségvetési elszámolási számlájára kell befizetni. A díjat befizetni postautalványon vagy átutalással lehet. A kérelmet a be@erd.hu e-mail címre kell megküldeni.

A kérhető időtartamok:
1 napra
3 hónap
6 hónap
12 hónap
Útvonalak
Egy kijelölt útvonalra
Több útvonalra érvényes

 

Címkék