Tájékoztató a behajtási engedély iránti kérelem benyújtásáról

Tájékoztató a behajtási engedély iránti kérelem benyújtásáról 2017. június 1. napjától.

Hasonló tartalmaink:

1. Érd belterületére behajtási engedélyt kell kérni minden olyan járműre és járműszerelvényre, vontatóra, mezőgazdasági vontatóra és lassú járműre, amelynek megengedett legnagyobb össztömege a 7,5 tonnát meghaladja.

2. A kérelemhez az alábbi dokumentumot kell benyújtani a Polgármesteri Hivatalban, vagy a behajtási engedély iránti kérelem nyomtatványon  megadott e-mail címre  megküldeni.

a) A honlapon megtalálható behajtási engedély iránti kérelem nyomtatvány kitöltve, aláírással ellátva.

BEHAJTASI_ENGEDELY_IRANTI_KERELEM

b) A behajtási engedély iránti kérelmet írásban a gépjármű tulajdonosa, üzembentartója, valamint a szállítást igénybevevő és a szállítást végző nyújthatja be.

3. A kérelmezőnek a behajtási engedély igénylésével egyidejűleg a meghatározott össztömeget, tengelyterhelést és méretet meghaladó járművek közlekedéséről szóló 13/2010. (X.5.) NFM rendeletben (a továbbiakban: NFM rendelet) meghatározott mértékű eljárási díjat kell megfizetnie az Önkormányzat javára a kérelem nyomtatványon feltüntetett bankszámlaszámra történő átutalással, vagy postautalványon a kérelem benyújtásával egyidejűleg.

a) Az eljárási díjból 25%-os mértékű kedvezmény illeti meg az Érd Megyei Jogú Város közigazgatási területén székhellyel, telephellyel, fiókteleppel rendelkezőket a tulajdonukban, vagy üzemeltetésükben álló gépjárművek behajtási engedélyezésével kapcsolatos eljárás során, amennyiben a behajtási engedélyt 12 hónapos időtartamra igénylik.

b) Az eljárási díj megfizetése alól mentesülnek az állami és önkormányzati beruházáshoz használt járművek a behajtási engedélyek kiadásával kapcsolatos eljárás során.

c.) Az engedély kizárólag az eljárási díj megfizetéséről szóló igazolás bemutatását követően adható ki. A behajtási engedély kiállítására nyitva álló határidő a díjfizetés igazolását követően kezdődik.

4. Az eljárási díj rendszámonként és útvonalanként kerül megállapításra.

5. A hiányosan, hibásan beküldött kérelmeket nem áll módunkban befogadni.

6. A behajtási  engedélyeket a kérelemben megadott e-mail címre (be@erd.hu) kell megküldeni.

Ügyintézés helye, címe:

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2030 Érd Alsó utca 1. földszint

Ügyintéző: Magyar Gábor

Telefonszám: 06-23-522-307

Címkék