Edzőmeccs jelleggel

Tét nélküli mérkőzésen maradt alul az Érdi VSE a Komárom VSE vendégeként az NB III Nyugati csoportjának 33. fordulójában. Limperger Zsolt már előre jelezte, az eddig nélkülözött játékosokat veti harcba, ez így is lett.

Hasonló tartalmaink:

A Komárom VSE elleni találkozó mindkét félnek tét nélküli, hiszen Bozsik Péter együttese biztosan búcsúzik a harmadosztályú küzdelmektől, míg az Érdi VSE sem előre, sem hátra nem tud mozdulni a második helyről. Ennek tudatában Limperger Zsolt több olyan játékosnak is bizalmat szavazott, akik éles meccsen kevesebb lehetőséget kaptak. A csapatkapitány ezúttal Ország Péter volt, hiszen Kertész Ferenc helyét Borek Norbert vette át, a védelemben pedig Bozsoki Imrét Ebedli Zoltán „helyettesítette”, a középpályán Hegedűs Norberttel védekező középpályásként számolt a vezetőedző, de Tárkányi Gergő is visszakerült a kezdőbe. A sérült Melczer Vilmos helyett pedig szokás szerint Pallagi Botond szerepelt.

Az első percekben a hazaiak több szabadrúgáshoz jutottak az Érd előterében, majd Ebedli Zoltán és Koós Gábor is szögletre mentett egy-egy beadást.

A negyedik percben egy jobboldali szöglet után meg is szerezte a vezetést a házigazda, amikor a beadást öt méterről remek ütemben Katona Attila lőtte Borek Norbert kapujába. Az Érd szokatlan összeállítása egyelőre nem áll biztos lábakon.

Három perccel később Kelemen Patrik jobboldali akciója után a blokkról ment szögletre a labda. A sarokrúgás után Németh Gábor tüzelt 18-ról, de Szatmári bravúrral védett.

Negyedóra után Ebedli Zoltán mentett nagyot, de a hazaiak támadója elé került vissza a labda, viszont tizennégy méterről nem talált kaput. A meccs elején jobbára a Komárom dominált, köszönhetően annak, hogy szokatlan kezdővel játszottunk, de aztán egyre inkább elkaptuk a meccs ritmusát. Ezt mutatja, hogy a tizenhetedik percben szép akciót vezetett az Érd, mely után a jobboldali beadást Németh Gábor fejelte fölé. A túloldalon veszélyes támadás után jött ki jól kapujából Borek.

A 22. percben egy élesen belőtt labdába Ebedli ért bele, ezzel a komáromi támadó nem érte el a labdát, de a sarokra tartó játékszerért Boreknek nyújtóznia kellett. A 26. percben enyhén jobbról, huszonhárom méterről jutott szabadrúgáshoz a Komárom, de a szép lövést Borek biztosan védte.

A 28. percben egy átadás után került Németh elé a labda, majd a védőről ismét elépattant, és kilőtte a rövid felsőt (1–1).

Négy perccel később Végh Tibor lépett ki a hosszún és ugyan csak a kapufát találta el, de a kipattanóra Kiss Károly érkezett, aki tízről az üres kapuba passzolt (2–1).

A következő lehetőségre több mint tíz percet kellett várni, amikor Kiss Károly tizennyolcról tekert, de Borek védett, majd a túloldalon az érdiek nem találtak kaput.

A 44. percben a pálya közepén adtunk el egy labdát, majd kettő az egyben vezették a kapunkra a labdát a hazaiak, akiktől Kovács István passzolt el Borek mellett (3–1).

A fordulás után változtatott Limperger Zsolt, Balázsovics Máté érkezett Csiszár Zoltán helyett, így Hegedűs Norbert lett a belső védő, Kelemen Patrik pedig a középpálya közepére került.

Három perc elteltével Tárkányi lépett meg szépen a balon, de lövés helyett Koóshoz továbbított, aki nem tudott fejelni. Egy perccel később megint megfutottak minket a vendégek, amikor Ország Péter maradt egyedül két emberrel, Solymos Zoltán pedig tizenötről vette be Borek kapuját.

Az 54. percben egy gyors játék után fejeltek a hazaiak, de Solymos nem talált kaput. Tizenkét perc telt el a második félidőből, amikor kettőt cseréltek az érdiek, Ország Péter és Koós Gábor helyett Zsivóczky Norbert és Palásthy Norbert érkezett. Az 59. percben megvolt a lehetőség a zárkózásra, de a szöglet után fel tudtak szabadítani a Bozsik-legények. A zárkózás helyett növelte előnyét a Komárom, amikor ismét kihagyott a védelmünk, és Sipőcz János üresen maradt a hosszún, nem hibázott (5–1).

A 74. percben Balázsovics remek akciója után Zsivóczky lőhetett húszról, középről, de Szatmári nagyot nyújtózva szögletre mentett. Aztán két percre rá egy szép akció után megint Zsivóczky lőhetett, de kapáslövése fölément… Érett azt érdiek második gólja. Az utolsó tíz percre fordulva a csereként beálló Palásthy léphetett volna ki, majd Némethnek továbbított, aki nem tudta beadni az üresen álló Kelemennek, hiszen a védők blokkoltak. A szöglet után Balázsovics lőhetett távolról, a gólba tartó kísérletet azonban Szatmári fölépaskolta. A hajrában támadtunk, és ennek eredményeképpen Kelemen Patrik maradt üresen, aki betalált. De ezzel csak közelebb férkőzött, hiszen végül 5–2-re kikapott az érdi csapat.

Az viszont talán mindenki számára egyértelmű, hogy ha ennek a meccsnek az Érd számára lett volna tétje, aligha alakult volna így, a Komárom a becsületéért és az utolsó (előtti) helyről való elmozdulásért küzdött és meg is tette ezt.

– Oroszlánok játszottak kiscicák ellen, nem is lehetett más az eredmény – foglalta össze a meccset Limperger Zsolt.

– Nem akarom túlokoskodni egy győzelem után, mert kevés ilyenben volt részünk tavasszal, de a játékunkban többször benne volt a győzelem. Nem feltétlenül az öt gól miatt, de most jól elsültek a lábak, kiszakadt a gólzsák. Örülök, hogy ez megtörtént és hogy ilyen jó csapat ellen történt meg, mint az Érd – mondta Bozsik Péter, a komáromiak edzője.

NB III, Nyugati csoport, 33. forduló
Komárom VSE–Érdi VSE 5–2 (3–1)
Komárom, 100 néző. V: Kovács Imre (Kulcsár D., Nyerges Zs.)
Komárom VSE: Szatmári – Huszárik, Katona A., Musitz, Módi (Lencse, 68.) – Kiss K. (Alasztics, 77.), Végh B., Kovács István, Sipőcz – Solymos, Végh T. (Simigla, 81.)
Edző: Bozsik Péter
Érdi VSE: Borek – Ország (Zsivóczky, 56.), Ebedli, Csiszár (Balázsovics, a szünetben), Pintér N. – Koós (Palásthy, 56.), Hegedűs, Pallagi – Kelemen P., Tárkányi, Németh G. V.
Edző: Limperger Zsolt
Gólszerző: Katona A. (4.), Kiss Károly (32.), Kovács István (45.), Solymos (49.), ill. Németh G. V. (28.), Kelemen P. (87.)

(fotó: Balogh István)
Címkék