Jótékonysági akció az Érdi Vöröskeresztnél

Jótékonysági akciót tart jövő szombaton az Érdi Vöröskereszt: új és használt gyermek, női és férfi ruhaneműk, valamint cipők, könyvek, étkészletek és játékok között válogathatnak az érdeklődők. Az Érdi Vöröskereszt ezen a napon jótékonysági perselyezést tart: 100-200 forintos áron vihető el bármilyen kiválasztott darab. A bevételből ajándéktárgyak készülnek majd.

Hasonló tartalmaink:

A Vöröskereszt a véradásokon különféle ajándékokkal lepi meg a véradókat – ezeket a támogatók jóvoltából tudják előteremteni. Üdülési utalvány, naptej, toll vagy épp uszodabelépő – az önkéntesek örömmel és köszönettel fogadják ezeket a meglepetéseket. Mint Janzsó Mónikától, az Érdi Vöröskereszt területi munkatársától megtudtuk, évente tartanak olyan kreatív foglalkozásokat, ahol az ifisek karkötőket, díszeket, ajándéktárgyakat készítenek, amelyekkel a véradókat lepik meg.

– Ezek az ajándékok elfogytak, és ahhoz, hogy újakat készítsünk, szükségünk van alapanyagokra. Ezeket a jótékonysági perselyezés során befolyt összegből tudjuk majd beszerezni – mondta kérdésünkre Janzsó Mónika, hozzátéve: nemcsak azokat várják jövő szombaton, akik szeretnének szinte ingyen új, illetve jó minőségű használt ruhadarabokhoz, lakásfelszereléshez jutni, hanem az adományozókat is.

– Eddig öt tonna ruhaneműnk van, amit szeretnénk kihelyezni, de még várunk adományokat. Szeretnénk, ha nagyon sok látogató eljönne. Akciónkat az Alsó utca  8.  szám alatt, 8.30-kor kezdjük, és délig tart – tette hozzá Janzsó Mónika.

A Vöröskereszt várja azokat az önkénteseket is, akik szeretnének részt venni az ajándékkészítő foglalkozáson. Ezt a nyári szünet elején tartják majd. És természetesen örömmel látnak véradásaikon minden véradót. Legutóbb tegnap szerveztek ilyen akciót, a Parkvárosi Közösségi Házban: 35 főre tervezték, 30 jött el, ám az orvosi vizsgálat után csak 18-an adhattak vért.

– Kizáró ok volt a nagyon magas vagy épp nagyon alacsony vérnyomás, és a vashiány is. Sajnos, ez utóbbiért a nem megfelelő étkezési szokások okolhatók: kevés zöldfőzeléket, gyümölcsöt esznek az emberek. A doktornő életmód-tanácsokkal is ellátta a jelentkezőket, amit általában meg is szoktak fogadni – reméljük,  legközelebb is eljönnek véradásra, és akkor már jobb lesz az eredmény – zárta szavait Janzsó Mónika.

32475804_2102687526630848_5428137049171427328_n

 

A fotó egy korábbi ruhaosztás során készült

Címkék