Végh Artúr pontszerző Szkopjéban!

A pontszerző, ötödik helyen végzett a macedóniai Szkopjéban a kadet korosztály számára rendezett Európa-bajnokságon Végh Artúr, az Érdi Spartacus SC 92 kilogrammos, kötöttfogású birkózója.

Hasonló tartalmaink:

Három helyszínen is megmérették magukat az Érdi Spartacus SC birkózói. A kadetek szkopjei Európa-bajnokságán két érdi vett részt. Mint korábban beszámoltunk róla, a szabadfogásúak 71 kilogrammos mezőnyében Mezei Dominik a tizenhat között búcsúzott. A másik érdi induló a kötöttfogásúak 92 kilogrammos súlycsoportjában induló Végh Artúr volt, aki ukrán riválisát 9–0-ra verte a nyitó körben, majd dán ellenfelét 10–2-re győzte le. Ezt követően ugyan az orosztól már 10–5-re kikapott, ám a vigaszágon továbbmehetett, ahol pedig litván riválisa ellen 5–0-ra nyert. A bronzmérkőzésen kiélezett csatában viszont 2–1-es vereséget szenvedett egy észt birkózótól, ezáltal a pontszerző, ötödik helyen végzett.

Az érdiek emellett Kecskeméten vettek részt a felnőtt férfi szabadfogású és női országos bajnokságon. A négy érdi induló kitett magáért, hiszen a válogatott Dénes Mercédesz az 53 kilogrammosok csoportmérkőzésein UTE-s, kecskeméti és dél-zselici ellenfeleit is legyőzte, ezáltal országos bajnok lett! 55 kilóban Lemák Diána ötfős csoportjában két-két győzelemmel és vereséggel bronzérmesként zárt, míg az 59 kilogrammosoknál Varga Lilien csoportjából másodikként ment tovább, majd az elődöntőben kikapott a végső győztes Barka Emesétől, így negyedik lett. A két éremmel és egy negyedik helyezéssel az Érdi Spartacus SC női csapata az előkelő, harmadik helyet szerezte meg a csapatversenyben. A férfiak versenyén csak Pataki Sámuel indult, a selejtezőben újpesti, a nyolc között ceglédi, az elődöntőben pénzügyőrös ellenfelét is legyőzte, majd a Haladás VSE-s válogatottól, Veréb Istvántól alulmaradt a 92 kilósok fináléjában, így ezüstérmes lett!

A harmadik helyszín Csolnok volt, ahol a junior kötöttfogásúaknak rendeztek minősítési viadalt. A 72 kilósoknál Buzás Patrik ezüstérmes, az 55 kilogrammosoknál Nagy Krisztián és a 97 kilósoknál Pataki Sámuel bronzérmes lett, míg a 86 kilós Végh Richárd és a 130 kilós Tamás Patrik negyedik helyet szerzett.

Eredmények
Szkopje, kadet Eb
kötöttfogás, 92 kg: Végh Artúr 5.

Férfi felnőtt szabadfogású és női országos bajnokság, Kecskemét
53 kg: Dénes Mercédesz 1.
55 kg: Lemák Diána 3.
59 kg: Varga Lilien 4.
92 kg: Pataki Sámuel 2.
Csapatverseny: Érdi Spartacus SC 3.

Junior kötöttfogású minősítési verseny, Csolnok
55 kg: Nagy Krisztián 3.
72 kg: Buzás Patrik 2.
86 kg: Végh Richárd 4.
97 kg: Pataki Sámuel 3.
130 kg: Tamás Patrik

(fotó: facebook)

Címkék