Biztos lehet a bronzérem!

Az Érdi VSE NB III-as együttese utolsó hazai mérkőzésén szerepel a 2017/2018-as szezonban. Sőt, egy pontszerzéssel Limperger Zsolt együttese biztosan bronzérmes lenne! A Puskás Akadémia FC II elleni mérkőzés május 27-én, 17.30-kor kezdődik az Ercsi úti Sporttelepen.

Hasonló tartalmaink:

Az aktuális ellenféllel szemben az idény talán legjobb mérkőzését produkálta ősszel az Érdi VSE, amely Felcsúton kiütéses, 4–0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia FC második csapata ellen. Limperger Zsolt alakulata jelenleg harmadik a tabellán, hat ponttal megelőzve a TARR Andráshida SC-t és a III. kerületi TVE-t.

Amennyiben az érdiek legalább egy pontot szereznek (és/vagy az Andráshida otthon ponto(ka)t bukik hazai pályán a Kaposvári Rákóczi FC ellen), akkor bronzérmes pozícióban végeznek. A jelenlegi hatpontos előny pedig azért nem elég, mert egyrészt pontszámban még be tudná hozni Kertész Ferencéket a Zala megyei csapat és a III. kerület is, ám azonos pontszámnál előbb a győzelmek száma rangsorol, amelyet utóbbi már nem tud behozni, előbbi viszont igen, érdi pontszerzésnél pedig Melczer Vilmosék legalább négypontos, azaz behozhatatlan előnnyel várnák a záró fordulót.

Az aktuális ellenfél a Puskás Akadémia FC II hétmeccses veretlenségi szériában van, így semmiképp nem tekinthető lefutottnak a mérkőzés. Bojan Lazics alakulata legutóbb a Pápát 5–1-gyel küldte haza, ezt megelőzően döntetlent játszott Csornán, otthon verte a Dunaharasztit (3–1), gól nélküli meccset játszott a BKV vendégeként, a THSE-Szabadkikötőt 3–2-re, az Andráshidát idegenben 2–1-re múlta felül, míg a Csepelt is legyőzte (1–0).

A felcsútiak sincsenek egyébként távol a dobogótól, hiszen tizennégy győzelmük, öt döntetlenük és kilenc vereségük 47 pontot ér, azaz az érdiekkel szemben is csak hét pont a hátrányuk a hatodik helyen. Az eredmények – számukra – kedvező alakulása esetén pedig még a negyedik helyre is felzárkózhatnának.

– Érdekes mérkőzés lesz. Mi azért hazai pályán általában dominálni szoktunk és ebben az egyik legjobbak vagyunk az osztályban, a kontrajátékban viszont a Puskás lett a legjobb, úgyhogy mindenképp érdekes mérkőzés lesz, ha minden úgy alakul, ahogy gondolom. Ha mi dominálunk és ők kontráznak, akkor egy oda-vissza játék lesz – amit én annyira nem szeretnék –, de mindenképp érdekes mérkőzésre számíthatunk – fogalmazott Limperger Zsolt.

Az érdiek egy pontszerzéssel biztosan a dobogó harmadik fokán végeznek a bajnokságban. A vezetőség a szezon előtt az első hatba kerülést, a játékosok pedig a dobogót célozták meg.

– Nekünk az öltözőn belül az volt a cél, hogy legyünk dobogósok. A harmadik helynél fontosabb, hogy az utolsó hazai meccsen az egyik legjobb formában lévő csapat ellen itthon tartsuk a három pontot – jegyezte meg az Érdi VSE vezetőedzője.

A PAFC II házi góllövőlistáját Péter Bence vezeti hét találattal, őt a már Zalaegerszegen játszó Hudák Martin és az elmúlt körben a Pápának mesternégyest vágó Liridon Latifi követi hat, illetve öt góllal.

Az érdiek a PAFC II ellen nem számíthatnak alapemberükre, Bozsoki Imrére, aki sárga lapos eltiltás miatt hagyja ki a mérkőzést.

A május 27-én, 17.30-kor kezdődő mérkőzést Kubicsek Máté vezeti, segítői Vörös Dániel és Rózsás Rita lesznek. A találkozót az erdivse.hu-n élőben közvetítjük!

NB III, Nyugati csoport, 29. (utolsó előtti) forduló
05.27., 17.30:
Érdi VSE–Puskás Akadémia FC II

A felnőtt NB III-as együttes mellett az Érdi VSE nagypályás csapatai is a szezon utolsó előtti mérkőzésén lépnek pályára. Az U19-es és U17-es együttesek Dunaharasztin lépnek pályára. Az U15-ös és az U14-es gárdák hazai környezetben a Csákvári TK-val meccselnek.

A Bozsik-programban pedig a két nagyobb alakulat számára véget érnek a tavaszi évad megmérettetései. Az U13-asok Sóskúton, az U11-esek hazai környezetben zárják a Bozsik-programot.

Az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya kilenc versenyzővel és két csapattal lesz érdekelt a Pécsen rendezett U15-ös csapatbajnokságon. Az Oroszlánok névre hallgató csapatban Nagy Eszter, Schvirján Zsófia, Kis-Kasza Miklós és Harmos Márton kapott helyet, míg a Gepárdok együttesében Becker Vanda, Villás Vivien, Nika Roland, Flórián Tamás és Zsarnai Marcell szerepel.

U19, III. osztály, Középnyugati csoport, 25. forduló
05.26., 12.00:
Dunaharaszti MTK–Érdi VSE

U17, III. osztály, Középnyugati csoport, 25. forduló
05.26., 10.00:
Dunaharaszti MTK–Érdi VSE

U15, II. osztály, Középnyugati csoport, 25. forduló
05.27., 12.00:
Érdi VSE–Csákvári TK

U14, II. osztály, Középnyugati csoport, 25. forduló
05.27., 10.00:
Érdi VSE–Csákvári TK

U13, Bozsik-program: 05.26., 09.00, Sóskút

U11, Bozsik-program: 05.26., 09.00, Érd, Ercsi úti sporttelep

Tollaslabda
05.26-27.:
U15-ös és U19-es csapatbajnokság, Pécs

Az Érdi VSE II Kiskunlacháza elleni mérkőzése elmarad!

Fotó: Balogh István

 

Címkék