Érdi az ország legkedvesebb konyhás nénije

Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában – adta hírül az intézet honlapja.

A közétkeztetés jelentőségére fókuszáló 2018-as kampányban azokra a konyhai dolgozókra irányult a figyelem, akik sokat tesznek és tehetnek azért, hogy a tanulók elégedettebbek legyenek és szívesen fogadják, kóstolják meg azokat az ízeket, ételeket melyekkel nem feltétlen találkoznak otthon.

Az OGYÉI a játék során arra kérte a tanulókat, készítsenek egy szelfit azokkal a konyhás nénikkel vagy bácsikkal, akik a menzán nap mint nap kiszolgálják őket, kedvesek és segítőkészek. A pályázatra érkezett fotókat az „Élj könnyebben” címmel indított Facebook oldalra töltötték fel a szervezők, a nyertes az lett, akinek a fotója a legtöbb lájkot kapta. A játékban 102 iskolai osztály vett részt, 69 konyhai dolgozó, közülük 62 néni és 7 bácsi kapott jelölést, a képekre összesen 15 300 like érkezett.

Irma nénit az Érdligeti Általános Iskola 6/a osztályának tanulói nevezeték be a játékba, a gyerekek a fotó mellé küldött indoklásban azt írták: “Irmus néni olyan régóta dolgozik az iskola konyháján, hogy még anyukámnak is ő adta az ebédet, amikor ebbe az iskolába járt. Ő is és én is nagyon szeretjük”; Irmus néni mindig kedves velünk, figyel ránk, érdeklődik, hogy vagyunk”; ” Ha valaki éhes, bármikor kérhetünk repetát, de azt is fejben tartja, hogy ki mit nem szeret az ennivalók közül.”

Az OGYÉI által szervezett díjátadó ünnepségre valamennyi játékban résztvevő konyhás nénit, bácsit meghívták a szervezők, az OGYÉI főigazgatója adta át a díjakat.

Az OGYÉI minden játékban résztvevő konyhai dolgozó munkáját, akiket a gyerekek beneveztek a játékba a „Minőségi közétkeztetésért díjjal” ismert el. Irma néni 35 évnyi teljesítményét és azt a tényt, hogy a gyerekek szavazati alapján Magyarország legkedvesebb konyhásnénije lett, óriásplakátok hirdetik Érden.

2209014X3 F2

Cikk és fotó: www.ogyei.gov.hu

Címkék