Olvas a város

Szerdán a 89.  Ünnepi  Könyvhét  és  17. Gyermekkönyvnapokhoz kapcsolódva a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Olvas a város címmel olvasás- és  irodalom-népszerűsítő programot tervez Érd  főterére. A szervezők várják az irodalom iránt érdeklődők, valamint óvodás és iskolás csoportok jelentkezését.

Hasonló tartalmaink:

A rendezvény keretében kötelező olvasmányokból,  egyéb  közkedvelt  és  színvonalas  irodalmi  művekből  olvasnak fel, illetve a kicsinyeknek mesélnek. Várnak minden érdeklődőt, aki szeretne részt venni az olvasás és az irodalom ünneplésében.

A programban minden félóra elején egy-egy vendég (közéleti személyiség) indítja az adott 30 percet, a kiválasztott részlet olvasásával. Az ezt követő félórában a résztvevőkkel való közös olvasásra (óvodások esetében mesélésre) kerül sor. Egy gyermekcsoportot egy-egy fél órára, de akár hosszabb időre is várnak.

A pedagógusokat kérik, jelentkezzenek, melyik időpontban, milyen csoporttal szeretnének részt venni a városi közös olvasásban. Ha tanulóik között vannak olyanok, akik vállalnának hangos felolvasást is a megadott műből, szívesen veszik a jelentkezésüket. Egy-két kötetet minden műből kivisznek a főtérre, de szerencsés lenne, ha a gyerekek saját példányokat is tudnának hozni magukkal, de természetesen ez nem feltétele a részvételnek.

Részletes program:

10:00 óra: Megnyitó – mesél a polgármester
10-11:00 óra: Mesélnek a könyvtárosok
Az óvodások órája
11-12:00 óra: Az alsó tagozatosok órája
Felolvasásra kerülnek részletek
Berg Judit: Rumini c. művéből
Janikovszky Éva köteteiből
12-13:00 óra: A felső tagozatosok órája
Felolvasásra kerülnek részletek:
Rick Riordan: A villámtolvaj c. művéből
Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk c. művéből
13-14:00 óra: A középiskolások órája
Felolvasásra kerülnek részletek:
William Golding: A legyek ura c. művéből
Rejtő Jenő: A szőke ciklon c. műből

Jelentkezés csoportoknak személyesen: a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban (Érd, Hivatalnok u. 14.) Nida Juditnál telefonon: a 0620425-4551 vagy a 0623365-470-es számon
emailben: nidajudit@csukalib.hu
Egyéni résztvevőknek nem szükséges a jelentkezés!
Ünnepeljük együtt az olvasást, a magyar irodalmat!

Címkék