Országos meseíró pályázatot nyert egy érdi diák

Érdi diák nyerte a Janikovszky Éva meseíró pályázat fődíját. Mozol Péter az érdi Vörösmarty gimnázium hetedikes diákja; meséjét 474 pályázó közül választotta legjobbnak a szakmai zsűri. A nyertes mese a római korba kalauzolja olvasóit: főhőse két diák, akik visszacsöppennek Hannibál korába.

A Janikovszky Éva meseíró pályázatot a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadóval közösen hirdette meg, hagyományosan három korcsoportnak. Mozol Péter a 10-13 évesek között versenyzett, és 474 pályamunka közül választották be meséjét a legjobbak közé a könyvtárosok. A végleges sorrendet szakmai zsűri állította fel. Az, hogy a legjobbak közül ki milyen helyen végzett, csak az ünnepélyes díjátadón derült ki, amit június elsején tartottak a Központi Könyvtár palotatermeiben.

received_444767949268441Mint Péter az ÉrdMostnak elmondta, harmadik alkalommal írt mesét a Janikovszky Éva pályázatra – tavaly és tavalyelőtt a harmadik helyen végzett, most pedig, nagy örömére és meglepetésére, az elsőn, Hannibál a kapuknál című meséjével, ami a római korba repíti vissza főhőseit, no meg az olvasóit. A történet két srácról szól, akiket beszippant egy tiltott videojáték, hirtelen a pun háborúk korában találják magukat, és mint időutazók, győzelemre segítik Hannibált, majd, teljesítve a videojáték küldetését, visszatérhetnek a való világba.

 

Péter elárulta azt is, hogy bár szívesen ír fogalmazásokat, meséket, kedvenc tárgya  a történelem, ezért is választotta Hannibál témáját. Jövőre is szeretne indulni a pályázaton – akkor már eggyel magasabb korcsoportban, ami új kihívás lesz számára.
– Történeteket írni jó: amit kitalálsz, az életre kel a papíron. Ez teljesen más élmény, mint olvasni – tette hozzá.

(A kiemelt kép forrása: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a belső kép a család felvétele)

 

 

Címkék