Fedezzük fel a matematikát!

Első teljes tanévét zárta múlt csütörtökön a 2016 őszén létrejött Érdi Matematikai Tehetségekért Alapítvány. Az ünnepségen ismertették az elért eredményeket, illetve a jövőbeni terveket is: az alapítvány ősztől szeretné folytatni általános iskolásoknak tervezett szakköreit, a nyár utolsó hetére pedig napközis tábort szerveznek. 

Az alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a matematika tehetséggondozást, pedagógus-továbbképzések, műhelymunkák, illetve a diákoknak szóló tehetséggondozó szakkörök, tematikus programok formájában, együttműködve az iskolákkal. Maus Pál szakmai vezető kérdésünkre összegezte az elmúlt tanév történéseit, tapasztalatait.

– Programjainkat pályázati forrásból finanszíroztuk. Tehetséggondozó szakkörünket szeretnénk folytatni az ősszel, akár egyéb forrásokból is – mondta az alapítvány szakmai vezetője.

A hatvanórás szakkör kiscsoportos volt, legfeljebb húsz diák vehetett részt rajta, másodikostól hetedikesig, teljesen ingyen. A gyerekeknek két korcsoportban tartották a foglalkozásokat, heti rendszerességgel, a találkozóknak a Bolyai iskola adott helyet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Játékos, felfedeztető módszerekkel dolgozunk. Azokat a problémamegoldó képességeket, amelyeket a szakkörön is fejlesztünk, a diákok az élet több területén tudják használni – hangsúlyozta az elnök, hozzátéve: bár nem a versenyekre való felkészítés a foglalkozások közvetlen célja, a tehetséggondozásban résztvevők jobban szerepelnek majd ezeken a megmérettetéseken is – ezért is szeretnének minél szorosabb kapcsolatot kialakítani az iskolákkal, és ezért szervezték meg a harmincórás, akkreditált pedagógus-továbbképzést is.  Hozzátette: manapság a középiskolai felvételi is komolyabb matematikai alapokat kíván; hogy azokat az akadályokat, amit egy-egy verseny, vagy a felvételi jelenthet a diákok számára, magabiztosan vegyék, mindenképp szükség van a tehetséggondozásra.

– Most megkezdődik a szünet, de nyáron is tevékenykedünk: augusztus utolsó hetére napközis tábort tervezünk, ezt már térítéses formában. Ősztől folytatjuk szakkörünket; ennek finanszírozására idén is pályáztunk, várjuk az eredményt, de ettől függetlenül meg szeretnénk hirdetni a gyerekek körében – zárta szavait Maus Pál.

Bővebb információt a szakkörről, egyéb programokról az alapítvány weboldalán kaphatnak az érdeklődők.

 

Címkék