Keltse életre meseországot!

Óperenciás-tengereket, kurta farkú malacokat, Üveghegyeket, kis gömböcöket, illetve a magyar népmesék bármilyen más szereplőit, tárgyait, helyszíneit várja ősszel a Parkvárosi Közösségi Ház. Nem, nem kergültek meg a hőségtől a művelődési ház dolgozói, csak éppen kiállítással egybekötött versenyt szerveznek “Mesés tárgyak” címmel, amihez mindenek előtt Önökre, a fantáziájukra és az alkotásaikra számítanak.

Hasonló tartalmaink:

A Csuka Zoltán Városi Könyvtár Parkvárosi Fiókkönyvtára kézműves alkotásokat vár a fenti témában szeptember 30-áig. A versenyre bárki nevezhet, korra való tekintet nélkül – egyénileg vagy akár csoportosan is. A beérkezett alkotásokat október 1-november 2. között a könyvtárban és annak honlapján, Facebook oldalán lehet megtekinteni, illetve itt lehet szavazni is rájuk, a verseny kimenetelét ugyanis az olvasók dönthetik el. A részletekről kérdeztük Spánitz Évát, a Parkvárosi Könyvtár munkatársát.

- Tudjuk, hogy a mesemondás, meseolvasás mennyire megmozgatja mind a gyermekek, mind a felnőttek fantáziáját. Nekünk, felnőtteknek annak idején szerencsénk volt, mert csak lekuporodtunk a rádió mellé, és ott hallgatva a mesét képzeltük el azokat a szereplőket és tárgyakat, amiket a fantáziánkban megteremtettünk. Ez adta az ötletet, hogy ne csak elképzeljük őket, de egy verseny keretében lehetőséget is adjunk arra bárki számára, hogy ami a fantáziájában már él, azt a kézzel fogható valóságban is megalkossa. A kitűzött határidő sem véletlenszerű dátum, hiszen szeptember 30-a nagy mesemondónk, Benedek Elek születésnapja, egyben a magyar népmese napja. Arra szeretnénk buzdítani mindenkit, hogy képzelje el a saját kedvenc magyar népmeséjét, annak szereplőit, tárgyait: hogyan nézhet ki az Óperenciás-tenger, az Üveghegy, a daliás királyfi – mondta el megkeresésünkre Spánitz Éva. Mivel a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyerekkönyvtára minden évben meghirdeti a költészet napi rajzpályázatot, ezért most nem rajzokat, hanem kizárólag kézműves alkotásokat várnak a szervezők, ezen belül viszont bármilyen technikával elkészült alkotásokkal lehet nevezni. Egy méretbeli kikötés van: a mű ne legyen nagyobb 50x50cm-nél – a könnyebb kiállíthatóság érdekében.

(kiemelt kép: nepmesenap.hu)

Címkék