A Rukkel-tóból mentettek vízibicikliseket…

De most csak a gyakorlatban. A hétvégén ugyanis az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Szigetszentmiklósi Rendőr-kapitánysággal, az Országos Mentőszolgálattal és a Délegyháza-Dunavarsány Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel együttműködve egy rendkívül látványos, vízi mentős bemutató keretében próbálta felhívni az érdeklődők figyelmét a fürdőzés írott és íratlan szabályaira és a baleset-megelőzésre. 

Hasonló tartalmaink:

Mi történhet, ha mondjuk egy baráti társaság a dunavarsányi Rukkel-tónál tölti a szabadidejét, napközben iszogatással, majd vízibiciklizéssel. A gyakorlaton a legrosszabb forgatókönyv elevenedett meg: azaz felhevült testtel vízbe estek/ ugrottak a főszereplők. A többi fürdőző azonban értesítette a hatóságokat, akik azonnal a helyszínre siettek, és rendőri biztosítás mellett a tűzoltóegységek kishajó segítségével a vízbe esett és elmerült embereket a tóból sikeresen kimentették, a mentőszolgálat munkatársainak átadták.
IMG_3557
A látványos gyakorlat során az együttműködő szervezetek folyamatosan tájékoztatták és hasznos tanácsokkal látták el a részvevőket. A gyakorlatnak külön célja volt a mentésben résztvevők kommunikációjának a begyakorlása, a mentendő csónak és a mentésben használt eszközök „valós” körülmények közötti gyakorlása és nem utolsósorban a fürdőzés szabályainak a propagálása.

IMG_3454

(forrás: PMKI)

Címkék