Megújuló Szent István út

Csütörtökön és pénteken teljes szélességében lezárták a Szent István utat, egészen a Tárnoki úti kereszteződésig, és csak a Volánbusz járatai közlekedhetnek rajta. Ennek oka, hogy ezen a két napon helyezik el a kötőréteget a felújításra kerülő szakaszon. Simó Károly alpolgármester a munkálatok menetéről és Lőcsei és Szovátai út felújításáról is tájékoztatott.

Hasonló tartalmaink:

Simó Károly alpolgármester az ÉrdTV-nek elmondta: idén folytatódik az érdi útfelújítási és -építési program második üteme, amely a főútvonalakat érinti. A város észak-dél irányú főútvonalai közül (Csaba/Ürmös/Diófa/Cseresznyefa/Eperfa/Alsóerdősor/Folyondár utca, Riminyáki/Bajcsy-Zsilinszky út, valamint a Szent István/Lőcsei/Szovátai út) leghamarabb a Szent István úton tudtak elindulni a munkálatok, mivel az előzetes vizsgálatok során kiderült,  itt nincs szükség  vezetékkiváltásra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– A profilmarást korábban elvégezték, az útalapot megerősítették, ahol erre szükség volt, és csütörtökön, illetve pénteken az első kötőréteg is rákerül az útra. Ezt teljes útzár mellett végzi a kivitelező, hogy az autók ne tegyék tönkre a friss aszfaltot. A következő munkafázis a buszmegállók áthelyezése, javítása, szélesítése lesz, majd ha ez is megtörtént, kerül rá az útra az úgynevezett kopóréteg. A Szent István úton a kötőrétegen is lehet majd közlekedni, de ez még nem tekinthető végleges állapotnak; csak akkor fejeződnek be a munkák, ha a kopóréteget is lerakták – hangsúlyozta Simó Károly.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az alpolgármester elmondta azt is: a környéken élők nagyon várják már a Lőcsei út csapadékelvezetésének megoldását.
– A Szent István–Tárnoki–Lőcsei utak csomópontjában összetett beruházás zajlott, mivel ott a földben nagyon sok közművezeték találkozik. Több hónapos egyeztetés eredményeként elértük, hogy a Lőcsei út csapadékvizét be lehet kötni a Tárnoki úti árokba, ami a szomszédos település irányába vezeti el a csapadékvizet. Így a Szent István út több problémája is megoldódik: kevesebb víz érkezik az útra, és a burkolat is megújul – hangsúlyozta Simó Károly. Az alpolgármester elmondta azt is: amint az átkötés megtörtént, elkezdik a Lőcsei út csapadékelvezetésének fejlesztését.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Sajnos, a rendszer érintené az ivóvízvezetékeket, tehát ez utóbbiakat cserélni kell, ami burkolatbontással is jár majd. Ezt a munkálatok befejeztével helyreállítják, teljes aszfaltozással. Az építkezés a Szovátai úton folytatódik majd: előbb ott is kiépül a vízelvezetés, majd a régóta várt burkolatfelújításra is sor kerül – tette hozzá Simó Károly.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Arra a kérdésre, hogy mikor fejeződhetnek be a munkálatok, az alpolgármester elmondta: pontos időpontot nem tud mondani, mert szükség lehet közműkiváltásokra, és az ezekkel kapcsolatos egyeztetés hosszabb időt is igénybe vehet. A kivitelezést az idei évre tervezik, de a fent jelzett problémák miatt a munkálatok átcsúszhatnak jövő tavaszra.

A fejlesztések a Modern Városok Program keretében zajlanak.

Címkék