Megújul a Tárnoki út is

Százötvenmillió forint támogatást ítélt meg a Pénzügyminisztérium a Tárnoki út felújítására – jelentette be szerdán T. Mészáros András, aki elmondta azt is: a beruházás tervezett összköltsége 214 millió forint; az elnyert 150 millió forint feletti összeget, 64 millió forintot a város idei költségvetésének terhére szeretnék biztosítani.

Hasonló tartalmaink:

A Tárnoki út közel 1500 méter hosszúságban újul meg: 913 méter hosszon a Szent István – Bajcsy-Zsilinszky út között, és 574 méter hosszúságban a Bajcsy-Zsilinszky és az Ürmös utca között. A munkálatokat várhatóan a jövő nyáron végzik majd el – tette hozzá a polgármester.

A Tárnoki út két olyan útvonalat köt össze, ami szintén megújul: a város keleti részén a Csaba – Ürmös – Diófa – Cseresznyefa – Eperfa – Alsóerdősor – Folyondár – Szövő utca útvonal, a nyugati részen a Szent István – Szovátai – Sóskúti utak. A munkálatok mindkét helyszínen zajlanak:  első réteg aszfaltot már terítették a Szovátai és Sóskúti utakon, valamint az Alsóerdősor – Folyondár utcai szakaszokon, most a csatornafedlapok szintbehozását és az ingatlanok ideiglenes megközelítésének kialakítását végzik. Ha az időjárás hidegre fordul, a második réteg aszfaltot jövő tavasszal terítik majd.

A Csaba és a Szövő utcákban hamarosan elkészül a szegély, itt a kopóréteget is feltehetően terítik még novemberben. A Csaba – Tárnoki – Ürmös utca találkozásánál az ÉTCS Kft. által megbízott, csatornarekonstrukciót végző cég nem rendesen dolgozott, újból fel kell bontani a területet, és ki kell javítania a hibát. Várhatóan ezzel is elkészülnek egy-két héten belül.

Címkék