Arany az Eb-n, ezüst és bronz a világkupán

Arany-, ezüst és bronzérmet hozott a Masters a világkupáról: aranyérmes lett a Záhonyi Patrik-Bradács Tamara páros a lengyelországi akrobatikus rock and roll Európa-bajnokságon, a Royal Flush felnőtt nemzetközi nagyformáció második, az Xpress harmadik lett a világkupa küzdelmeiben.

Hasonló tartalmaink:

A Masters Sportegyesület két csapata és öt párosa, az edzői stábbal és kísérőkkel kiegészülve mintegy hetven fős delegációja utazott el csütörtök éjjel a lengyelországi Zielona Górába, hogy megmérettesse magát 2018 első felének legfontosabb és egyik legnevesebb versenyén. Az akrobatikus rock and roll világkupa első, szombati napján az elődöntőket, másnap pedig a középdöntőket és a finálékat tartották. Ahogy azt előzetesen Sárfy Krisztina edző elmondta, semmilyen eredménycentrikus elvárást nem támasztott a tanítványok felé, csak azt kérte, mindenki hozza ki magából a maximumot és majd elválik, az mire lesz elegendő. Nos, a recept bevált, mindkét érdi formáció az első háromban végzett, vagyis érmes pozíciót ért el a nívós tornán.

Záhonyi Patrik és Bradács Tamara ezúttal egy másik egyesület, a Rock and Magic kötelékéhez tartozott. A páros formációk mezőnyében a Back to the Future produkcióval Európa-bajnoki címet nyert a duó. Nem elírás, ezt a kontinenstornát a világkupával párhuzamosan bonyolították le a több mint százezer lakosú lengyel városban. „Az Európa-bajnoki cím megszerzése egy valóra vált álom, el sem hiszem, hogy idáig eljuthattam.” – nyilatkozta a friss bajnok Bradács Tamara, nem sokkal a győzelem után.

A világkupa küzdelmeiben a Royal Flush felnőtt nemzetközi nagyformáció már a nyitónapon is remekelt: a performansz olyannyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy a kapott pontokkal első helyen jutott be a döntőbe. A Masters SE és a Tornádó Táncsport Egyesület közös formációja története egyik legjobb eredményét érte el ezzel az ezüstéremmel. Nem sokkal kisebb sikert aratott az Xpress junior nagyformáció, amelynek mind a tizenkét tagja az érdi Mastersben edz és versenyez hétről hétre. A korosztályos formációnak már az elő- és középdöntő során sem kedvezett a sorsolás, ennek ellenére vette az akadályokat és bekerült a fináléba. Végül világkupa-bronzéremmel zárt a lánycsapat.

A klasszikus páros kategóriákban nagyon sokan indultak, így jóval kisebb esély kínálkozott kiemelkedőt táncolni. Czanik László és Korpás Petra így is nagyszerűen versenyezve tizenegyedik helyen végzett, hozzátéve, hogy ez volt életük első nemzetközi viadala a felnőttek contact style versenyszámában. Nem sokkal maradt el tőlük eredményben Záhonyi Patrik, aki Bradács Tamara oldalán zárt tizennegyedikként a juniorok között, míg Szalma Borka Ölbey Vajkkal tizenhatodik lett ugyanebben a korosztályban. A Gábor László-Szalai Alexa junior kettős harmincharmadik, a Barthos Bence-Ambruzs Kinga serdülő duó pedig harmincötödik helyen zárta a világkupát.

Sárfy Krisztina és Szécsényi Vanessa edzők, illetve Sárdi Anita szakosztályvezető nagyon elégedettek voltak az elért helyezésekkel. „A táncosok mindent megtettek a sikerért, nagyon keményen edzettek, kihozták magukból a legtöbbet és a megfeszített munkának meg is lett a hozadéka.” – mondta Sárfy Krisztina.

A Masters Sportegyesület eredményei a világkupán:

1. hely: Back to the Future junior páros formáció (Rock and Magic-Masters)

2. hely Royal Flush felnőtt nemzetközi nagyformáció (Masters-Tornádó)

3. hely Xpress junior nagyformáció

11. hely: Czanik László (Rók and roll)–Korpás Petra (Masters) felnőtt „B” kategóriás páros

14. hely: Záhonyi Patrik-Bradács Tamara junior páros

16. hely: Ölbey Vajk (Musztáng)–Szalma Borka junior páros

33. hely: Gábor László–Szalai Alexa junior páros

35. hely: Barthos Bence–Ambruzs Kinga (Island Rock) serdülő páros

Címkék