Baby boom a Budakeszi Vadasparkban

Megint hozott a gólya egy pár csöppséget a Budakeszi Vadasparkba júniusban: először egy kuriózumnak számító, éjfekete dámborjú látta meg a napvilágot, pár nappal később pedig két terrakotta színű csöppséggel bővült a vadaspark dámállománya. A gondoskodó tehenek ugyan még féltő gonddal takargatják a kíváncsi szemek elől a kicsiket, de a kitartó és figyelmes várakozók már megleshetik a sokszínű csapatot.

Hasonló tartalmaink:

A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat bemutató Budakeszi Vadasparkban a szénszínű kisborjú érkezésével lett teljes a színpaletta, ugyanis így a dámszarvasoknál jellemző mindhárom színváltozattal megismerkedhetnek a látogatók: az újszülött sötétszőrű borjúval közös kifutóban lakik egy dám ünő, aki a mindenki által jól ismert vöröses árnyalatú, fehér pettyes szőrzetet visel, mellettük pedig a fehér árnyalat képviselője, egy fiatal bika látható, akit még születésekor „Szőke” névre kereszteltek.

babyboom3

Külön érdekesség, hogy a bika nem albínó, így az összes faji jellemző megtalálható nála: a szeme barna és a csülkei is pigmentáltak. A látogatók szinte sztárként kezelik Szőkét, ami nem csoda, hiszen a fehér színváltozat nagyon ritka a dámoknál, a magyarországi állomány körülbelül 1%-a bír ilyen szőrzettel.

babyboom2

(forrás és képek: Budakeszi Vadaspark)

 

Címkék