A polgármester közleménye az érdi kézilabdával kapcsolatban

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése mint tulajdonos tegnap rendes felmondással, 90 nap felmondási idővel visszavonta az Érdi Sport Kft ügyvezetőjének megbízását. 

Hasonló tartalmaink:

Szántó Erzsébet éveken át sikeresen vezette a céget. Az ezért járó elismerés megillette őt. A tervezett és sajnos már most jelentős késedelmet szenvedett edzőcsarnok megépítését célzó beruházás sikeres lebonyolítása azonban a jelek szerint meghaladta a képességeit. Ez számunkra is csalódást jelentett.

Ezért az önkormányzatnak mint tulajdonosnak nem maradt más lehetősége, mint hogy elbúcsúzzon tőle, bízva abban, hogy mielőbb sikerül elhelyezkednie a munkaerőpiacon, ahol a képességeinek megfelelő feladatokat kaphat.

A közgyűlés határozata természetesen az ügyvezető szeződésében foglaltaknak minden szempontból megfelelt. A mindenki számára nyilvános közgyűlésen indoklás is elhangzott, annak ellenére, hogy az ügyvezető szerződésében az indoklás nélküli felmondás lehetősége szerepel.

Természetesen érthető és becsülendő, hogy a felmentett ügyvezető beosztottjai szolidaritásukat fejezik ki volt főnökük iránt. Az interneten tett bejegyzések azonban nem minősülnek hivatalos felmondásnak, így aki közülük mégis úgy gondolja, hogy megtartaná az állását, munkajogi következmények nélkül megteheti.

Az érdi kézilabda jövője nem válhat személyes ambíciók, családi kötődések és kapcsolati hálók áldozatává. Hiszem, hogy mindazok, akiknek fontos az érdi kézilabda ügye, a jövőben is mindent megtesznek a csapatért és a városért.

T. Mészáros András

 

Címkék