Minden cseppre szükség van!

Nyáron a nagy meleg és a szabadságolások miatt csökken a véradói aktivitás, pedig a napi biztonságos vérellátáshoz 1600-1800 véradóra lenne szükség. Az országos szervezetek nyereménykampányt indítottak: a véradók a nyári időszakban értékes ajándékkal gazdagodhatnak. Érden július 6-án, pénteken várja az önkéntes véradókat a Vöröskereszt.

– Júliusban két véradást tervezünk Érden, egyet pedig Százhalombattán: július 5-én Százhalombattán a Karma Caféban (Szent István tér 10.) lesz véradás, 15-től 18 óráig, július 6-án Érden, a Szepes Gyula Művelődési központban  11 és 18 óra között, július 25-én pedig megint Érden, a régi Parkvárosi Közösségi Házban (Bajcsy-Zsilinszky út 206-208.), szintén 15-től 18 óráig. Szeretnénk, ha most pénteken, Érden, kétszáz véradónk lenne, mivel nagyon nagy szükség van a vérkészletek pótlására. Irányított – egy konkrét ember gyógyulását célzó – véradásra is lehetőség van – mondta el az ÉrdMostnak Janzsó Mónika, az Érdi Vöröskereszt területi munkatársa.

– Véradóinkat megjutalmazzuk: a Vöröskereszt országos nyári  kampányának keretében támogatóink jóvoltából hetente egy véradó élménycsomagot, havonta pedig kétszemélyes wellness hétvégét sorsolunk ki, a fődíj pedig egy nagyképernyős televízió lesz – tette hozzá Janzsó Mónika. A nyári véradó kampány szeptember 2-ig tart majd. (Részletek a véradó kampányról itt.)

Véradó lehet mindenki, aki:
- egészségesnek érzi magát;
- rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal (személyi vagy más fényképes igazolvány, lakcímkártya, TAJ szám (első regisztrációkor eredeti vagy fénymásolt TAJ kártya szükséges!), külföldi állampolgár esetén magyarországi lakcímet igazoló papír;
- elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves;
- testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot;
- a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek.

Véradás_július

 

Címkék