Érden nyílt meg az ország első gázpalack automatája

Egyedülálló innovációs megoldását mutattak be Érden szerdán délelőtt, ugyanis ünnepélyesen is átadták Magyarország első PB-gáz palack automatáját a városközpontban található Penny Market parkolójában. Az éjjel-nappal használható berendezés segítségével gyorsan és egyszerűen lehet a jövőben gázpalackot cserélni.

Hasonló tartalmaink:

A Flaga Hungária Kft. „Palackomat” néven automatákat telepít több magyarországi áruházlánc területén, annak érdekében, hogy a vásárlók egyszerűen és gyorsan tudjanak gázpalackot cserélni.  Az eljárás lényege, hogy az éjjel-nappal üzemelő szerkezethez el kell vinni az üres palackot (a hagyományos 11,5 kilogrammos propán-bután palackot, vagy pedig a könnyebb, 7,5 kilogrammos propán palackot) azt sértetlen állapotban, a szelepvédő sapkával együtt  be kell tenni egy mérlegre, majd egy kijelző segítségével követni kell az automata utasításait. Miután a kamerával felszerelt mérlegdoboz leteszteli, hogy valóban üres; és valóban sértetlen a kicserélni kívánt palack, az automatán kinyílik egy újabb ajtó, ahová betehetjük az üres palackot. Ezután a bankkártyánk segítségével kifizethetjük a díjat, majd a sikeres tranzakciót követően átvehetjük a teli palackot. dav

Megtudtuk, hogy az automata töltöttségét folyamatosan figyelik, s rendkívül gyorsan tudnak reagálni az esetleges gyors készletfogyásra, ugyanis a cég depója Százhalombattán található. A Palackomat berendezést csak bankkártyával lehet használni. Úgy tervezték és írták rá a használati utasítást, hogy azt időstől a fiatalig mindenki könnyen megértse.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Ézsiás Bálint, a Flaga Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Jens Thilo Krieger, a Penny Market kereskedelemért felelős ügyvezető igazgatója. Mindketten üdvözölték a közös együttműködés lehetőségét.

Gasparik Gábor, Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtó munkatársa újságírói kérdésre elmondta: a város nagyon örül annak, hogy a szolgáltatási paletta egy új innovációs megoldással gazdagodik. Véleménye szerint az itt élőknek ez  a lehetőség könnyebbséget jelent a hétköznapokban. Gratulált a vállalkozók sikeres együttműködéséhez, s örömét fejezte ki, hogy Érden telepítették az első ilyen automatát.

Az automata pedig azonnal szolgálatba is állt, mostantól bárki számára elérhető.

Címkék