Velük erősített az ÉRD!

Négy új játékosát, illetve a következő szezonra vonatkozó célokat mutatta be az ÉRD női kézilabda csapata, a klub szokásos évnyitó nyilvános edzésén. Tekintse meg képgalériánkat!

Hasonló tartalmaink:

Békéscsabáról érkezett a szerb irányító, Jovana Kovacsevics, aki az előző két évet a viharsarki csapatban töltötte, s 53 bajnokin összesen 229-szer volt eredményes. A 22 éves játékos Belgrádban született, Békéscsabára a Budocsnoszt Podgorica együttesétől igazolt, amelynek színeiben a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott. Kovacsevics 46-os mezben fog játszani érdi színekben.

Kovacsevics

Jovana Kovacsevics

 

A cseh DHK Banik Most együttesétől érkezett Érdre a negyvenszeres válogatott átlövő, Marketá Jerábková (lásd lenti képünk), aki négy évet töltött a cseh élvonalban, melyek közül háromszor is aranyérmes lett a csapattal. Az ugyancsak 22 éves balátlövő a válogatottban eddig negyven mérkőzésen 153 gólt jegyzett. A decemberi, németországi világbajnokságon hazája egyik legjobbja volt, hiszen az öt csoportmeccsen 29, a nyolcad- és negyeddöntő két találkozóján további tizennégy alkalommal volt eredményes. Jerábková 51-es mezben fog játszani az idényben.

A harmadik új igazolás Jelena Lavko (Zsivkovics), aki az Alba Fehérvár KC-tól teszi át székhelyét Szabó Edina együttesébe. A jobbszélen és jobbátlövőként is bevethető 26 éves játékos korábban a Ferencvárosban is megfordult egy szezon erejéig, majd a montenegrói Budocsnoszt Podgoricánál és a horvát Podravka Koprovnicánál és a román SCM Craiovánál is megfordult, mielőtt ismét Magyarországra, az Alba FKC-hoz igazolt, ahol a legutóbbi két szezon 54 találkozóján kapott lehetőséget, s 211-szer volt eredményes. A hétméteres-specialista játékos a 2016/2017-es szezonban 50-ből 43, a 2017/2018-as kiírásban 57-ből 46 büntetőt értékesített. Lavko a szerb válogatottban 79 alkalommal lépett pályára, szerb bajnok és kupagyőztes, a magyar NB I-ből a Fradival van egy ezüstje, míg a 2013-as világbajnokságon is másodikként zárt hazája válogatottjával, az EHF-Kupa 2012-es kiírását is megnyerte a Fradival. Lavko a 9-es mezt fogja viselni.

Lavko

Jelena Lavko

 

A negyedik új igazolás Schatzl Natalie, az ÉRD korábbi balszélsőjének, Nadine-nak a húga. A 18 éves, korosztályos válogatott játékos Balatonboglárról, a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról érkezik. A junior-válogatottban, az ifi NB I-ben, az NB II-ben és az NB I/B-ben már bemutatkozott, míg a Magyar Kupában is megmutatta tudását, azonban a felnőtt első osztályban az ÉRD-ben debütálhat tétmérkőzésen – hiszen élvonalbeli együttesek ellen már játszott barátságos mérkőzést az elmúlt két szezonban. A 2000-es születésű szélső a Nemzeti Kézilabda Akadémia tagjaként a junior korosztály számára megrendezett Bajnokok Ligájában is diadalmaskodott. Schatzl Natalie az 53-as mezben szerepel.

Schatzl_Jerabkova

Schatzl Natalie (mellette Marketá Jerábková)

 

Az ÉRD női kézilabda csapatának 2018/2019-es kerete:
kapusok: Janurik Kinga, Julie Foggea
balszélsők: Coralie Lassource, Gávai Szonja, Kovács Barbara, Schatzl Natalie (NEKA),
balátlövők: Marketá Jerábková (cseh – DHK Banik Most), Reizinger Sára, Mariama Signaté, Moncz Nikolett, Landi Gabriella, Kóka Mariann
irányítók: Tóth Gabriella, Jovana Kovacsevics (szerb – Békéscsabai ENKSE)
beállók: Kisfaludy Anett, Szabó Laura
jobbátlövők: Kiss Nikolett, Jelena Lavko (szerb – Alba FKC)
jobbszélsők: Katarina Krpezs-Slezák, Király Réka

vezetőedző: Szabó Edina
csapatorvosok: dr. Lendvai Andrea, dr. Antal János
gyúró: Ladvenszky Zsolt
technikai vezető: Kiss Kálmán
kapusedző: Rácz Marianne

(Fotók: Boros Sándor)

Címkék