Itt az is a mély vízben tornázhat, aki nem tud úszni

Az, hogy a vízben végzett mozgás jótékony hatással bír a gerincünkre, ízületünkre vagy netalán túlsúlyunk ellen vívott harcunkban – ez köztudott. Viszont ezt nemcsak úszással érhetjük el, hanem aquafitness-szel avagy vízi tornával is. Sőt, a gyerekek tartását is lehet korrigálni, miközben a vízben játszanak. Ezekről beszélt az Érd Fm 101.3-on Reiter Vivien gyógytestnevelő, aquafitness oktató.

Az ÉRD Arénában tartott aquafitness edzések 30⁰C-os sekély és 27 ⁰C-os hőmérsékletű mély vízben zajlanak. Előbbiben jobban tudják erősíteni a csípő és térd körüli izmokat, illetve azoknak is a sekély vizes edzések ajánlottak, akik egyensúlyproblémákkal küzdenek. Ugyanakkor nem kell tudni úszni ahhoz, hogy a mély vízben végezze az ember a gyakorlatokat, köszönhetően egy olyan, a derék köré felhúzható övnek, ami úgy működik, mint egy úszógumi, azaz nem hagyja elmerülni a vízben tornázókat. A mély vízben való tornával hatékonyan meg tudják dolgoztatni magukat még azok is, akik esetleg csípő- vagy más protézissel rendelkeznek, és jó fittségi állapotban tudják magukat tartani megelőzve a cukor- és keringési betegségek kialakulását. A Magyar Szabadidősport Szövetség jóvoltából november végéig heti két óra ingyen látogatható.

Májusban indult egy vízi játékos tartásjavító torna is a gyerekek részére a sekély vizű medencében, amin 5 éves kortól és 115 cm-es magasságtól lehet részt venni olyan kicsiknek, akik még nem tudnak úszni. Itt sokféle eszközzel, játékokra épülő edzéssel tudnak javítani olyan problémákon, mint a gerincferdülés, nyaki, mellkasi deformitás, túlsúly, belgyógyászati betegségek, asztma, de megelőzésképpen és a víz megszerettetésére is ajánlott. Reiter Vivienék úgy tervezik, szeptemberben a már úszni tudó gyerekek részére is elindítanak hasonló foglalkozásokat a mély vizes medencében.

Hallgassa meg az Érd FM 101.3 interjúját Reiter Viviennel!

(kiemelt kép: Reiter Vivien)

 

Címkék