Sószobát kaptak a pöttömök

Az aradi utcai Pöttöm Sziget Bölcsődében már nemcsak az udvaron és a csoportszobákban játszhatnak a csöppségek, de egy – az egészségükre számos áldásos hatást kifejtő  – sószobában is homokozhatnak és bújócskázhatnak, és közben észrevétlenül gyógyulhatnak.

Hasonló tartalmaink:

A száraz sóterápiának számtalan előnye van az egészségre, a sós levegő belégzése több módon is pozitív hatást fejt ki az egészségünkre: gyulladáscsökkentő, immunerősítő, és így hatásosan veszi fel a küzdelmet nemcsak a náthával, a torok- vagy arcüreggyulladással, az asztmával, sőt, még olyan bőrbetegségekkel szemben is, mint az ekcéma, pikkelysömör vagy az akné.

Ez cél hajtotta a Pöttöm Sziget Bölcsőde fenntartóját is, amikor sószobát alakított ki az intézményben, amire egy nagyobb projekten belül került sor – ennek másik részét új eszközbeszerzések tették ki. Kunszabó Gergelyné Andrea intézményvezető büszkén mutatja a szobát, ahol a falakon minden oldalon parajdi sótömbök és himalája sótéglák, a talajon hatalmas somokozó várja a piciket, amiben étkezési tisztaságú sóval tudnak homokozni – a homokozáshoz is használatos játékokkal. Ami azonban a csöppségek elsőszámú kedvencének bizonyult az a sószobában kialakított kis barlang, amiben önfeledten bújócskázhatnak – miközben észrevétlenül gyógyulnak vagy épp erősítik immunrendszerüket. Míg a fényterápia különböző színeiben fürdőznek a gyerkőcök, egy sógenerátor is fokozza a sóterápia hatását a számukra. Ahogy azt Kunszabó Gergelyné Andrea magyarázza, a generátor az ultrahangos rezgésekkel keltett energiával sópárát juttat a levegőbe, ezáltal az még inkább sós, erős antiallergén és antibakteriális hatású lesz.

Az intézményvezető pedig már egy konkrét élményről is be tud számolni: egy süni csoportos kisfiúnak még folyt az orra, amikor visszajött a betegsége után a bölcsődébe, itt azonban két sószobás – somokozós és sóbarlangban bújócskázós foglalkozás után csiribí-csiribá, eltűnt az orrfolyás. “Csodát természetesen nem várunk tőle, de ha csak annyit segít, hogy a vírusos időszakban lerövidíti a gyerekek gyógyulási folyamatát, az is nagy szó. Emellett akkor is nagy hasznát tudjuk majd venni, amikor a téli, őszi időszakban nem tudunk kimenni az eső miatt”, mondja mosolyogva Kunszabó Gergelyné Andrea.

Címkék