Van mire alapozni

Változatos mérkőzést játszott a Népligetben az FTC vendégeként az ÉRD női kézilabdacsapata, amely 45 percig partiban volt, de végül négygólos vereséget szenvedett.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina együttese második edzőmérkőzését vívta a felkészülés során, amelyet jól kezdett, hiszen Tóth Gabriella és Krpezs-Slezák Katarina vezetésével négy perc alatt kétgólos előnybe került – amely nagyban köszönhető a kapuban remeklő, zsinórban négy védést bemutató Julie Foggeanak is. Ezt követően a Fradinak jött ki a lépés, és fordított, de a Háfra Noémi által vezetett zöld-fehérek előnye sem volt tartós, hiszen Jelena Lavko három góljának köszönhetően ismét az ÉRD vezetett (5–7).

A folytatásban mindkét csapanál becsúszott néhány hiba a támadások befejezésébe, de nagy fegyverével, a gyorsindítással ismét többször eredményes volt a vendég együttes, azonban a hazaiak sem álltak meg, s Hornyák Dórának köszönhetően döntetlennel vonulhattak az öltözőbe (15–15).

A második félidő jó iramban kezdődött, a gyors játéknak köszönhetően öt perc alatt nyolc gólt is láthatott a közel kétszáz kilátogató. Az adok-kapokból csak Jovana Kovacsevics trikója jött ki rosszul, amely elszakadt, egyébként felváltva estek a gólok. Amikor pedig egy-egy támadás nem góllalért véget, akkor vagy Janurik Kinga védett egy átlövést, vagy Szemerey Zsófi hárított hétméterest.

Aztán a játékrész derekára érve az érdiek technikai hibáit könyörtelenül kihasználták a házigazdák, akiktől Nerea Pena duplájával négygólos előnyben volt az FTC (25–21). Erre válaszul Szabó Edina magához hívta csapatát, amely jót tett, hiszen Pena harmadik góljára hárommal válaszoltak Kisfaludy Anették, akik újra látótávon belülre kerültek (26–24). De a hajrában nem sikerült közelebb kerülni, így az ÉRD végül 29–25-ös vereséget szenvedett az FTC vendégeként.

Az ÉRD-nél nem került a keretbe Kiss Nikolett, Schatzl Natalie és Marketá Jerábková sem. Szabó Edina alakulata következő edzőmeccsét a VIII. Érdi Kupán vívja augusztus 8-án.

Felkészülési mérkőzés

FTC-Rail Cargo Hungaria–ÉRD 29–25 (15–15)

Elek Gyula Aréna, 150 néző.

FTC: Bíró – Lukács, Malovics 1, Kovacsics 3, Snelder 1, Háfra 9, Schatzl Nadine 3

Csere: Szemerey (kapus), Hornyák D. 5, Mészáros, Márton 2, Faluvégi 1, Pena 4

Vezetőedző: Elek Gábor

ÉRD: Foggea – Krpezs-Slezák 4, Lavko 6, Tóth G. 7, Kisfaludy 2, Kovacsevics 2, Gávai 2

Csere: Janurik (kapus), Reizinger, Signaté, Szabó L. 2, Király R., Moncz

Vezetőedző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–3. 11. p.: 5–3. 17. p.: 5–7. 21. p.: 9–10. 26. p.: 12–14. 35. p.: 19–19. 46. p.: 25–21. 52. p.: 26–24.

Címkék