Nemcsak a fiataloké a salsa!

A salsa vérpezsdítő ritmusára rázza majd a Karibi Tánc Klub megannyi táncosa egy flash mobon, magyarul: “villám csődületen” szeptember 1-jén 17.30-tól a főtéri színpadnál az Érdi Napok keretében. Erről, a tánciskoláról és a salsa világhódításáról is beszélt Németh Sándor, a Karibi Tánc Klub vezetője az Érd FM 101.3-nak.

Hasonló tartalmaink:

Tíz éve működik Karibi Tánc Klub néven a Németh Sándor vezette tánciskola, ami kicsit több is, mint tánciskola. Igazi családdá kovácsolódtak ugyanis az évek során az ott táncoló felnőttek, hiszen nemcsak táncórákon tanulják a latin táncokat, de táborokban, wellness hétvégeken is.

A táncok között a legfontosabb a salsa, mert, ahogy a salsa bajnok Németh Sándor mondja, az a legkönnyebb formája, hogy közel kerüljünk a latin táncokhoz, de ezen kívül a bachata, a cha cha, a mambó és a son is terítékre kerül vagy az órákon vagy a táborokban.

A táncosok között a 35-55 év közöttiek vannak a legtöbben, de járnak fiatalabbak, sőt, idősebbek, nyugdíjasok is. A tánc összehoz mindenkit, tánc közben nem lehet érezni  a korkülönbséget, vallja Németh Sándor, aki hozzátette, azért szeretnek jönni a tánciskolába a legtöbben, mert az egész napi munka után itt teljesen kikapcsolódhatnak: annyira sok mindenre kell figyelniük, kezdve attól, hogy mit csináljanak a lábukkal, a kezükkel egészen addig, hogy legyenek összhangban a partnerükkel és a zenével is.

Szeptember 1-jén ruedát fognak majd táncolni a salsa flash mobon 17.30-tól a fő téri színpadnál.

A Németh Sándorral készült interjút teljes hosszában itt tudja meghallgatni:

Címkék