A főszerepben a dobok – Metronóm Dobiskola bemutató

A dobosoknak általában az a szomorú sors jut, hogy az énekes, a gitáros és a basszusgitáros mögött kell megbújniuk, valahol a billentyűssel egy vonalban a  színpadon. Nos, szeptember 1-jén délelőtt 10 órakor ez nem így lesz: a dobosok és hangszereik főszereplőkké válnak, és a főtéri fesztivál színpad csak az övék lesz. Látványos dobparádét ad ugyanis a 10 éves százhalombattai Metronóm Dobiskola.

Hasonló tartalmaink:

Buzás György amikor 10 évvel ezelőtt megalapította a dobiskolát, az volt a célja, hogy a dobolás iránt érdeklődő százhalombattai és környékbeli gyerekeknek képzési lehetőséget biztosítson. Az iskola tananyagát olyan slágerek alkotják, mint a Queen We Will Rock You vagy Psy Gangnam Style című opusza, amit nemcsak az órákon gyakorolhatnak be az iskola falain belül, de a tanórán kívül akár itt is – ha otthon erre nincs lehetőség.  Ugyanakkor a helyiség, ahol az oktatás zajlik kezd szűkössé válni a dobiskola tanulóinak, ezért a vezető most azon gondolkozik, hol találhatnának maguknak új, tágasabb otthont.

Buzás György annyit elárult, hogy lesz olyan produkció is, amiben 30 gyerek fog egyszerre dobolni, de hogy pontosan mivel készülnek a szeptember 1-jei fellépésre, az maradjon meglepetés. Az biztos, hogy lendületes, hangulatos és szórakoztató műsorra számíthatunk.

A Buzás Györggyel készült interjút itt tudja meghallgatni:

Címkék