Diákolimpiai és magyar bajnoki címek!

Narancsik Bence diákolimpiai, Mezei Patrik magyar bajnoki aranyérmes, az elmúlt hétvégéken nagy versenyekről nyolc érmet hoztak az érdi birkózók.

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt hétvégéken nem unatkoztak az Érdi Spartacus SC birkózói, diákolimpiai döntőkön, magyar bajnokságon és a világbajnokság előtti felkészítő nemzetközi versenyeken mérettethették meg magukat.

Véget értek a diákolimpiai döntők, ahová az ország legjobbjai jutottak tovább és ahonnan az Érdi Spartacus birkózói három érmet szereztek. A 29 kilogrammos Narancsik Bence az aranyérem mellett a Tuskirály címet is begyűjthette. 23 kilóban Bori Richárd és a serdülők között 85 kilogrammban Nagy Gergely is a bronzéremnek örülhetett. Szenicza Nimród, M. Kovács Keve és Jakab Dániel, bár jól birkózott, a vigaszágon a dobogóért dúló harc közben egy-egy akcióval maradt alul.

Szeptember 29-én, szombaton rendezték meg Tatabányán a kadet kötöttfogású magyar bajnokságot, ahol az érdiek három súlycsoportban indultak, és ebből három érem és egy pontszerző ötödik hely született.  A 92 kilósoknál nyugodt döntőnek néztek elébe, hiszen két érdi nézett szembe egymással. Mezei Patrik legyőzve csapattársát Végh Artúrt megszerezte a kadet magyar bajnoki címet, így Artúr a dobogó második fokára állhatott. Testvére, Mezei Dominik a 80 kilósok között harmadik lett, míg Varga Dániel a 110 kilogrammosok között a pontszerző, ötödik helyen zárta a versenyt.

A felnőtt versenyzők sem tétlenkedtek, hiszen a budapesti világbajnokság előtt Dénes Mercédesz Bukarestben a 2018. évi Ion Cornianu és Ladislau Simon nemzetközi emlékversenyen vett részt. A több mint húsz nemzetet felvonultató viadalon nagyon erős mezőnyben, nagy neveket leküzdve Dénes Mercédesz a bronzérmet birkózta ki magának, jó előjelként az októberi világbajnokságra.

Kovács Bence az elmúlt hétvégén a 32. Gedzsa emlékversenyen vett részt Szerbiában. A tizenegy nemzet birkózóinak részvételével megrendezett versenyen, erős és taktikus birkózással az 55 kilósoknál az érdi birkózó a dobogó harmadik fokára állhatott.

Macedóniában, Szkopje városában rendezték meg az idei veterán világbajnokságot, ahol Földesi István az „E” kategória 130 kilós versenyzői között a pontszerző ötödik helyen zárta a viadalt.

Eredmények:
Diákolimpiai országos döntők:

23 kg: Bori Richárd III. – Testnevelő tanár: Bíró Attila
29 kg: Narancsik Bence I. – Testnevelő tanár: Bíró Attila
85 kg: Nagy Gergely III. – Testnevelő tanár: Vass Éva

Kadet Országos Bajnokság:
80 kg: Mezei Dominik III.
92 kg: Mezei Patrik I., Végh Artúr II.
110 kg: Varga Dániel V.

Ion Cornianu és Ladislau Simon-emlékverseny – Románia
53 kg: Dénes Mercédesz III.

Ljubomir Ivanovics Gedzsa-emlékverseny – Szerbia
55 kg: Kovács Bence – Szerbia III.

Veterán szabadfogású birkózó-világbajnokság – Macedónia
130 kg: Földesi István – V.

Címkék