Mesés tárgyak várává változott a könyvtár

A Parkvárosi Könyvtárt ellepték a sárkányok – köszönhetően Spánitz Éva könyvtárosnak, aki “Mesés tárgyak” címen pályázatot hirdetett, hogy ki-ki keltse életre a magyar népmesék világát. A beérkezett 15 alkotás közül a közönség szavazata alapján fog kikerülni a győztes pályamű november 12-én.

Hasonló tartalmaink:

2005 tavasza óta, a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére Benedek Elek születésnapja, szeptember 30-a a magyar népmese napja, és ehhez kapcsolódóan hirdetett a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Parkvárosi Fiókkönyvtára egy pályázatot, azzal a céllal, hogy aki kedvet érez hozzá, alkossa meg a mesehallgatás és olvasás közben elképzelt szereplőket és tárgyakat – emlékeztetett a pályázat ötletgazdája, Spánitz Éva.

A pályázatra 15 alkotás érkezett, amelyeket különféle technikákkal készítettek: vannak köztük rajzok, rongybábuk, sőt, dobozból épült vár, illetve üveghegy is. Érdekesség, hogy a sárkányok, a kis gömböc és Kippkopp mellett olyan trendi mesehősök is helyet követeltek maguknak a pályaműveken, mint a rózsaszín sörényű unikornisok.

A beérkezett pályaművekre már lehet szavazni, akár a könyvtárban személyesen, akár a könyvtár facebook oldalán, ahol természetesen az alkotások is megtekinthetők.

Az eredményhirdetést november 12-én, hétfőn 18 órától tartják, amikor is a díjazottak átvehetik megérdemelt jutalmukat, illetve minden érdeklődőt és jelentkezőt szívesen látnak egy kis mesés hamuban sült pogácsára.

Címkék