Haladnak az útépítések

Mint azt az érdiek tapasztalhatják,  a város több pontján  útépítési és felszíni vízelvezetési munkálatok zajlanak a városban. A projektek előrehaladásáról T. Mészáros András polgármester számolt be szerdai sajtótájékoztatóján. A városvezető hangsúlyozta: a legtöbb helyen szeretnék legalább az első réteg aszfaltot felhúzni, és ha az időjárás engedi, idén a második réteg is rákerülhet a felújított utakra.

Hasonló tartalmaink:

A keleti városrészen egy-két héten belül  felbontják a Diósdi utat a Riminyáki út és Antal utca között. Bár az érintett szakaszon igyekeznek mindkét irányban fenntartani a közlekedés lehetőségét, az építkezés ideje alatt torlódás várható. A Diósdi úton bővítik a csapadékvíz elvezető rendszer kapacitását.

Csaba utca és Ürmös utca – Tárnoki út – Csaba utca csomópontjánál  az első réteg aszfalt október 12-ig rákerül az útra, tehát már nem lesz por. Október végéig  elvégzik a szegély- és padkaépítést, illetve az egyéb befejező munkálatokat, és várhatóan novemberben rákerülhet az érintett szakaszra a kopóréteg aszfalt is. Itt egyébként ki kellett váltani a régi azbesztcement ivóvíz-vezetéket, és nagyon sok gázbekötést is, a vízelvezető rendszert pedig ki kellett építeni.

A Szövő utcában (képünkön) a héten nekifogtak a régi aszfaltréteg marásnak, október végéig az első réteg aszfaltot tervezik leteríteni. A csapadékvíz-elvezető rendszert a Törökbálinti úton keresztül össze kell kötni a Folyondár utcai vezetékkel, ennek engedélyeztetése már megkezdődött.

Az Alsóerdősor utca – Folyondár utca is hamarosan megújul: október-novemberben tervezik  az első réteg aszfalt terítését, addig  elvégzik a szennyvíz-bekötővezeték kiváltását és a csapadékvíz-elvezető rendszert is megépítik.

A nyugati városrészen a Szent István út aszfaltozása befejeződött, de még nincs vége a munkának. A szegélyezés és a kapubejárók, valamint a buszmegállók kialakítása ugyanis még tart.  Ahol aszfaltos volt a kapubejáró, ott természetesen aszfaltoznak, ahol földes volt, ott zúzott kővel építik ki.

A Szovátai út  ivóvízvezeték-kiváltási munkálatai megtörténtek, jelenleg a csapadékvíz-elvezető rendszert építik (átmeneti tározóval), amit október végéig szeretnének befejezni. A Lőcsei úton is párhuzamosan zajlanak a munkák. A felújítások miatt a gázvezetéket süllyeszteni kell, a bekötéseket pedig kiváltani, ezt pedig a hónap végéig be szeretnék befejezni. Ha a gázvezetékkel és a csapadékvíz-elvezetéssel októberben végeznek, novemberben elkezdhetik az aszfaltozást. Ha az időjárás engedi, akkor év végéig mind a két réteg aszfaltot leterítik, ha hamarabb jön a tél, akkor a kötőréteg idén, a kopóréteg jövőre kerül az útra.

 

 

 

Címkék