Gázszivárgás miatt kiürítették az Érdligeti Általános Iskola Túr utcai épületét

Egy megsérült gázvezetékből szivárgott csütörtökön délelőtt a gáz Érden, a Túr utcában. A helyszínre az érdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az Érdligeti Általános Iskola közel háromszáz felső tagozatos diákját és pedagógusaikat biztonságos helyre, a Szepes Gyula Művelődési Központba kísérték. 750 fogyasztónál elzárták a gázt a szivárgás ideje alatt.

Hasonló tartalmaink:

Dr. Bács István alpolgármester a helyszínre sietett, hogy személyesen tájékozódjon az eset körülményeiről. Kiderült, mint ahogy azt az Érd TV-nek elmondta, hogy miközben a gázművek a szokásos karbantartási munkálatokat végezte,  mérőeszközeik felszíni gázszivárgást mutattak, ezért egy talajszondával akarták kideríteni a szivárgás pontos helyét, de eközben éppen a bekötő vezetéket találták el, amiből nagy nyomással előtört a gáz.

Mint azt Vargáné Balogh Erika, az Érdligeti Általános Iskola igazgatója hozzátette, 1. óra közben történt a riasztás és a menekítés, ezután a Szepes Gyula Művelődési Központba szállították a tanulókat és a pedagógusokat, de a gázszivárgás megszüntetése után az 5. órától kezdve már folytatódhatott a tanítás.

Az igazgatónő hozzátette, hogy két és fél hete volt éppen tűzriadó gyakorlatuk, ami most jól jött, mert mindenki tudta, mit kell csinálnia, hova kell mennie, amiért a Szepesben dicséretet is kaptak a tanulók az igazgatónőtől is és a Katasztrófavédelem munkatársaitól.

Pénteken a Bolyai Verseny résztvevői és az idejáró tanulók is a Topoly utcai, hátsó bejáraton tudnak majd bemenni az iskolába. A Vargáné Balogh Erika igazgatónővel készült interjút itt tudja meghallgatni:

 

Címkék