Érdi Fidesz: felháborító a baloldaliak távolmaradása

A családtámogatásról, a családi és munkahelyi bölcsődék létrehozásának segítéséről, az önellátásra képtelen gyermekek otthoni ápolási díjáról, a nyugdíjprémiumról, valamint a Sargentini-jelentésről beszélt Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján. Azt is elmondta: felháborítónak tartja, hogy az érdi baloldal távol maradt az aradi vértanúkra emlékező városi ünnepségről.

Hasonló tartalmaink:

Mélységesen felháborító, hogy az érdi baloldal távol maradt az aradi vértanúkra emlékező városi ünnepségről. A jelek szerint semmit nem jelent számukra az az áldozat, amelyet a szabadságharc után kivégzett mártírok hoztak a hazáért. Aggasztó, hogy ezek az emberek, akiket a választók egy része a közösség képviseletével bízott meg, ennyire semmibe veszik a magyarságot, nemzeti hőseinket, akik életüket áldozták a hazáért – fogalmazott Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője  pénteki sajtótájékoztatóján. Az alpolgármester megjegyezte, hogy a baloldali ellenzék az október 23-ai és a március 15-ei megemlékezésről is távol maradt.

Az Érdi Fidesz szóvivője egyúttal meghívta az érdieket központi, fővárosi október 23-ai ünnepségre; mint mondta, a részletekről az interneten, illetve az Érdi Fideszen keresztül kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

Simó Károly sajtótájékoztatóján elmondta azt is: megalakult a Fidesz-KDNP-frakciószövetség népesedés- és családügyi kabinetje, amely abban kívánja támogatni a kormányt, hogy Magyarország jövőjét a magyar családok támogatásában lássák. A kabinet szeretné megtalálni azokat a pontokat, amelyekben  további segítséget tudnak nyújtani a családoknak.

A családtámogatással kapcsolatban Simó Károly elmondta: novemberben nemzeti konzultáció indul, amelynek központi témája a demográfia és a családalapítás lesz.

– A kormány 500 millió forinttal támogatja családi és munkahelyi bölcsődék létrehozását. Külön öröm számunkra, hogy ezt Érden jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A pályázat határideje 2019. január 31. A kormány eddig is támogatta a bölcsődei férőhelyek létrehozását, amit Érden is megtapasztalhattunk, hiszen városunkban is több gyermek járhat bölcsődébe. Amellett, hogy a férőhelyek létrehozásában segítséget nyújtott a kormány, a fenntartás igen nagy részét is az állam finanszírozza – mutatott rá Simó Károly, hozzátéve: ahogy nemrég a városvezetés bejelentette, Érden létre kívánnak hozni még egy bölcsődét.

A kormány döntött az önellátásra képtelen gyermekek után járó gondozási díj bevezetéséről és jelentős emeléséről.  A gyermekek otthongondozási díja (GYOD) januártól egységesen havi bruttó 100 ezer forint lesz, és ez az összeg az elkövetkező években tovább emelkedhet. A cél az, hogy 2022-re – három lépésben – ezen ápolási díj mértéke elérje az akkori minimálbér összegét – hangsúlyozta Simó Károly, kiemelve azt is: ez az ellátás a gyermek-szülő viszony alapján jár, függetlenül attól, hogy a gyermek hány éves – akár harminc-negyven esztendős is lehet a gondozott. Azok a családok, amelyek több önellátásra képtelen gyermeket is nevelnek, másfélszeres összegű gyermekápolási díjat kapnak. Fontos még megjegyezni: a díjból 10 százalékos járulékot vonnak le.

– Ott is emelkedik az ápolási díj,ahol nem gyermek, hanem más családtag jogán kapják.  Ilyen esetekben az ápolási díjat januártól 15 százalékkal, majd a következő években további öt-öt százalékkal emelik, így az érintettek 2022-re 30 százalékkal nagyobb összeget fognak kapni, mint jelenleg – tette hozzá Simó Károly.

A szóvivő kitért arra is, hogy novemberben 2,5 millió ember kap nyugdíjprémiumot, ennek maximális összege idén a tavalyinál magasabb, 18 ezer forint. A kormány 33 milliárd forintot biztosít a kifizetésekre: minden nyugdíjas, akinek eléri a 80 ezer forintot a nyugdíja, az a maximális 18 ezer forintra számíthat.

Simó Károly a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ez egy politikai bosszú amiatt, mert Magyarország vette a bátorságot, hogy visszautasítsa a kötelező kvótát, és bebizonyította, hogy a határok védelmével meg lehet állítani a migrációs hullámot. Ez a jelentés az EP-választás előtt folyó politikai kampányba illik.

– Akik a Sargentini-jelentést támogatták, egyben azt is támogatták, hogy Magyarország feladja önrendelkezését. A magyar ellenzéki EP-képviselők a bevándorláspárti oldalra álltak: nemcsak megszavazták a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, hanem az MSZP és a DK képviselői még el is büszkélkedtek vele, hogy egész dokumentumkötetet adtak át Sargentininek. A baloldali képviselők legkevesebb 16 alkalommal szavaztak meg olyan bevándorláspárti javaslatot az EP-ben, amelyek mind arra irányultak, hogy még több migránst hozzanak be Európába. Világosan látszik, hogy a migránsok betelepítése hatalmas pénzügyi terhet jelentene, ezért támogatjuk a kormányt abban, hogy lépjen fel a Sargentini-jelentés és a brüsszeli nyomásgyakorlás ellen – mondta Simó Károly. A szóvivő végezetül arról számolt be, hogy tizenkétmillió forintra nőhet az általános forgalmi adót érintő mentesség felső összeghatára a legkisebb vállalkozásoknál. Több mint 600 ezer adózónak jelenthet könnyebbséget, ha az alanyi áfamentesség jelenlegi nyolcmillió forintos felső határa tizenkétmillió forintra nő.

Címkék