Nekem a titok kell

Ezen a címen jelent meg az első kötet Szabó Magda feledésbe merült vagy eddig kiadatlan írásaiból, amiket dr. Urbán László irodalomtörténész gyűjtött össze hosszas kutatómunka eredményeként. 

Hasonló tartalmaink:

Mint azt a szerkesztő elárulta, 17 újságból 470 évfolyamot kellett átnéznie, ami körülbelül 280 ezer újságoldalt jelentett, de az eredményt elnézve, megérte a munka.

A könyvet a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban mutatták be az olvasóknak, ahol Bíró Erzsébet előadásában meg is lehetett hallgatni egy párat az írások közül. A kötet érdekessége, hogy abban nem csak prózai művek, illetve riportok szerepelnek, hanem versek is, pedig Szabó Magdát költőként kevésbé ismerik mind az olvasók, mind az irodalomtörténészek.

Hogy mi az, ami jellemző ezekre a művekre, azaz, hogy mi az, ami “Szabó Magdássá” teszi ezeket, illetve, hogy mekkora népszerűségnek örvendenek Szabó Magda irodalmi alkotásai, és mi lesz a következő kötet címe, többek közt ezekre a kérdésekre válaszolt az Érd TV-nek Bíró Erzsébet és dr. Urbán László.

Címkék