Térségi csata

A női kézilabda NB I 9. fordulójából előrehozott mérkőzésen látja vendégül a térségi rivális Budaörsöt az ÉRD november 6-án, 18 órától az ÉRD Arénában. A tabella negyedik helyén álló érdiek és az egy győzelemmel, egy döntetlennel, illetve hat vereséggel a tizenkettedik helyen tanyázó budaörsiek eddig tízszer találkoztak egymással, háromszor barátságos mérkőzésen, egyszer a Magyar Kupában, ötször pedig az NB I-ben, ezek közül mindet Szabó Edina együttese nyerte.

Hasonló tartalmaink:

Az élvonalban legutóbb a tavalyi szezon utolsó mérkőzésén mérték össze tudásukat a felek, s akkor egy tét nélküli találkozón győztek Janurik Kingáék 29–21-re, míg legutóbb a nyári felkészülés alkalmával játszottak egymással a felek egy gólzáporos, 38–37-es érdi sikert hozó edzőmeccset a VIII. Érdi Kupán.

Az érdieknél és a budaörsieknél is egy-egy meghatározó játékos hiányzik az együttesből, hiszen a Győr ellen Kisfaludy Anett súlyos térdsérülést szenvedett, míg Szöllősi-Zácsik Szandra ismét anyai örömök elé néz, ezért ebben az idényben nem lép pályára Mihály Attila együttesében. Igaz, az érdieknél már visszatért sérüléséből Szabó Laura, így Simon Armillával ketten látják el a beállói feladatokat.

A Budaörs házi gólkirálynője nyolc meccsen szerzett 29 góljával holtversenyben Dávid-Azari Fruzsina és Pásztor Noémi, de őket szorosan követi 25-25 találattal Gerháth Fanni és a korábbi érdi irányító, Pálos-Bognár Barbara.

Ezzel szemben az érdiek házi góllövőlistáját toronymagasan, 69 (!) góllal vezeti Krpezs-Slezák Katarina, akit a 36 gólos Kiss Nikolett, illetve a 31-szer eredményes Tóth Gabriella követ.

A november 6-án, 18 órakor kezdődő mérkőzést Fekete Tamás és Tóth Dávid vezetik, akik ötödik NB I-es meccsükön dirigálnak.

Női kézilabda NB I, 9. forduló
11.06., 18.00:
ÉRD–Moyra Budaörs Handball

Fotó: Boros Sándor

Címkék