Heten a döntőben

Az Érdi Torna Club hét egysége is biztosan ott lesz a decemberi országos akrobatikus torna döntőn, miután a hétvégén az utolsó pontszerző versenyre, a gödöllői Grassalkovich Kupára is sor került, ahonnan az érdiek egy arany- és három ezüstéremmel tértek haza.

Hasonló tartalmaink:

A 11-16-os korosztályban érdekelt Kis Vanda, Balogh Dorka, Sárdi Borbála alkotta trió ezúttal nem szerepelt a gödöllői versenyen, hiszen egyrészt egy héttel korábban a prágai nemzetközi viadalon ezüstérmes lett a formáció, másrészt az eddigi pontszerzőkön elért eredményeiknek köszönhetően már korábban biztosították részvételüket a december 8-i országos finálén.

– Két egységünk betegség miatt nem tudott elindulni, így összesen hét egységgel vettünk részt és nagyon szép gyakorlatokat láthattam, szinte kivétel nélkül mindenkinél – kezdte beszámolóját Baloghné Papp Ildikó, az ÉTC akrobatikus torna szakosztályának vezetője. – Itt most az volt a lényeg, hogy akikről tudtuk, hogy már országos döntősök, azok magabiztosságot szerezzenek és próbáljanak a gyakorlat előadására odafigyelni és ez teljes mértékben sikerült – tette hozzá, megjegyezve, még néhány egység országos döntőn való részvétele kérdéses, hiszen a fináléra az a pontszerzőkön a legjobban teljesítő első hat helyezett jut be, ám többen ennek határán mozognak.

A hét egységből négyen is dobogóra állhattak, hiszen Balogh Máté és Töpler Natasa gyermek vegyespárosa aranyérmes lett, míg az újoncoknál Verbinyecz Dániel és Szloszjár Ajsa, illetve Katona Lilla és Csurgai Jázmin kettőse, valamint a gyermek korosztályban Mák Virág, Pelczel-Nagy Eszter, Mezei Boglárka hármasa is ezüstérmes lett.

Továbbá az újoncoknál még Kovács Kíra és Dávid Fruzsina negyedikként, a gyermekeknél a Tari Gabriella, Hidvégi Kinga kettős ötödikként, a youth korosztályban a Koszta Melinda, Krausz Kitti, Gerzanics Csenge trió pedig hatodikként zárta a Grassalkovich Kupát.

Az Érdi Torna Club egységei közül a már említett 11-16-os csapat mellett Szloszjár Ajsáék, Balogh Mátéék, Schuman Mártonék, Katona Lilláék, Mák Virágék és Kovács Kíráék már biztosan döntősök, azonban Tari Gabriella és Hidvégi Kinga, valamint Koszta Melinda, Krausz Kitti és Gerzanics Csenge triójának indulása a napokban dől el, míg a Nagy Réka, Pohly Jována és Purgel Hanna alkotta hármas – mivel csak az ÉTC Kupán indult – biztosan nem lesz ott az országos finálén.

Az Érdi Torna Club eredményei a Grassalkovich Kupán
újonc vegyespáros: Verbinyecz Dániel–Szloszjár Ajsa 2.
újonc kettes: Kovács Kíra–Dávid Fruzsina 4., Katona Lilla–Csurgai Jázmin 2.
gyermek vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa 1.
gyermek kettes: Tari Gabriella–Hidvégi Kinga 5.
gyermek hármas: Mák Virág–Pelczel-Nagy Eszter–Mezei Boglárka 2.
youth hármas: Koszta Melinda–Krausz Kitti–Gerzanics Csenge 6.

(Fotó: erditornaclub.hu)

Címkék