Érdi Fidesz: a családok nem számíthatnak a baloldalra

Az érdi családok nem számíthatnak az érdi baloldalra, mert ők inkább adnának támogatást a migránsoknak, minthogy az itthoni családokat támogassák a közös pénzből – jelentette ki Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője péntek délelőtti sajtótájékoztatóján, amelyen a családvédelmi konzultációs kérdőívről, a jövő évi EP-választásokról, és a bérek emelkedéséről beszélt.

Már az interneten is ki lehet tölteni a családvédelmi konzultációs kérdőívet  – számolt be Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője, hangsúlyozva: Érden sok gyermekes család él, ezért is tartják fontosnak a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet, ami a népességfogyással, a bevándorlás és a családpolitika kapcsolatával, a fiatalok életkezdési támogatásával, a többgyermekesek támogatásával összefüggő kérdéseket tartalmaz, és arról is véleményt nyilváníthatnak a kitöltők, hogy szerintük a jövőben is munkavégzéshez kell-e kötni a családtámogatásokat.
– Arra biztatunk mindenkit, töltsék ki és küldjék vissza a kérdőívet, akár postán, akár az interneten keresztül – tette hozzá Simó Károly, aki megdöbbentőnek nevezte, hogy az ellenzék, miközben továbbra is a migránsok támogatására bólogat, a magyar gyermekes családok támogatásáról lenézően beszél.

– Zsigerből támadják a nemzeti konzultációt, amellyel újabb, a gyermekeseket támogató intézkedéseket szeretne megalapozni a kormány. Nyíltan hirdetik, hogy a migránsok befogadásával és nem a gyermekes családok támogatásával szeretnék megoldani a népesedési problémákat. Az MSZP, a DK és  többi ellenzéki párt politikusai számára a gyermekes családok támogatása láthatóan nem érték, és nem is a politikai programjuk része. Az érdi baloldal is hallgat. Miközben több megnyilvánulásukkal is hitettettek a migránsok támogatása mellett, a családok védelmében egyetlen szót sem szólnak. De legalább  világossá vált egyszer és mindenkorra: az érdi baloldalra nem számíthatnak az érdi családok, mert ők inkább adnának pénzt a migránsoknak, minthogy az itthoni családokat támogassák a közös pénzből – tette hozzá Simó Károly.

A szóvivő a jövő évi európai parlamenti választásokkal kapcsolatban azt hangsúlyozta: az Európai Néppárt célja az erős és sikeres Európa.
– Mindenki ezt szeretné, de eltérően ítélik meg, hogyan lehetne ezt elérni. Vannak, akik szerint legyengített tagállamok kellenek, és Brüsszelnek minél több hatáskört át kell vennie, de Magyarország elutasítja az európai egyesült államok gondolatát, azt, hogy a tagállamoknak el kellene távolodniuk a nemzeti kulturális identitásuktól. Magyarország álláspontja szerint ahhoz, hogy Európa erős és versenyképes legyen, engedni kell a versenyt az EU-n belül, vissza kell adni az európai emberek biztonságát, meg kell őrizni a keresztény kultúrát és identitást, objektív vitát kell folytatni a többéves európai költségvetésről, és fel kell gyorsítani a nyugat-balkáni bővítést – sorolta Simó Károly, hangsúlyozva: az EU számos történelmi kihívás előtt áll. Magyarország közvetlen szomszédságában háború zajlik, súlyos a terrorfenyegetettség, és a tömeges illegális bevándorlás miatt párhuzamos társadalmak jöttek létre több nyugat-európai városban.

– Nagyon fontos, hogy legyen vita az Európai Unió jövőjéről, de a vitában igyekezzük a racionális érveket az emocionálisok elé helyezni. Ha sikerrel akarjuk megvívni ezeket a vitákat, a józan észre és a kölcsönös tiszteletre kell alapozni – tette hozzá a szóvivő, aki elmondta azt is: az Európai Néppárt kongresszusán a küldöttek nagy többsége Manfred Weber korábbi frakcióvezetőt nevezte meg a pártcsalád csúcsjelöltjének az EP-választásra.

– A Fidesz természetesen támogatja Manfred Weber jelöltségét, és azon dolgozik, hogy a Néppárt európai szinten is sikeres legyen. Orbán Viktor ezen a kongresszuson elmondta sokak által nagyra értékelt gondolatát: a nemzetek nélkül Európa elvesztené identitását, lelki és kulturális arculatát – tette hozzá Simó Károly. – A szocialisták, a liberálisok és a zöldek egy gyökereit és szellemi, lelki identitását vesztett Európát akarnak, az Európai Néppárt tagjainak víziója azonban a nemzetek Európája, amelynek 27 arca van, és amely egyszerre keresztény és demokrata – hangsúlyozta.

Simó Károly szólt arról is, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint tovább nőttek a keresetek: szeptemberben a bruttó átlagkereset 322800 forint volt, ami 10,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Január-szeptemberben a bruttó átlagkereset 324100 forint, a nettó 215500 forint volt, és mindkettő 11,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A jelenlegi adatok szerint a bérnövekedés a következő hónapokban is folytatódik, és 2019-re is további pozitív elmozdulások valószínűsíthetők.

Az Érdi Fidesz üdvözölte, hogy egy új, 12,5 milliárd forintos kutatási-fejlesztési beruházást hoz Érdre az AVL Hungary.

 

 

Címkék