Cselgáncs: Magyar bajnoki cím és ezüstérmek

Az éremtáblázat harmadik helyén végzett a Diósdi DSE és Érdi Judo Club a siklósi serdülő országos bajnokságon, miután az egyesület növendékei egy arany- és két ezüstérmet szereztek.

Hasonló tartalmaink:

A +81 kilogrammos súlycsoportban a fiúknál érdi részről Kurdi Benedek volt érdekelt, aki a nyolc között Krausz Istvánt, az elődöntőben Kara Bencét, a fináléban pedig a kaposvári Tóth Zsombort felülmúlva lett aranyérmes.

Az 57 kilós lányok mezőnyében Büki Viktória a selejtezőben Kőhegyi Fannit, a negyeddöntőben Kőfalvi Sárát, a négy között Szentandrászki Grétát múlta felül, majd a döntőbenn a Judo SZK-s Kelemen Adéllal szemben kikapott, így ezüstérmes lett.

Kovács Boglárka a negyeddöntőben csatlakozott a 63 kilogrammosok küzdelmeibe, ahol Valkó Védát verte, a döntőbe jutásért rendezett mérkőzésen pedig a gemenci Hunyadi Pannát is legyőzte, azonban utolsó meccsén a ceglédi Sági Nikolettől vereséget szenvedett, így ő is ezüstérmes lett.

A Diósdi DSE és Érdi Judo Club egy arany- és két ezüstérmével a három elsőséget és két második helyet elérő Judo SZK, valamint a dobogó legtetejére háromszor felálló Ceglédi VSE mögött a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton.

Eredmények, Serdülő Országos Bajnokság, Siklós
Kurdi Benedek (+81 kg) 1.
Büki Viktória (57 kg) 2.
Kovács Boglárka (63 kg) 2.

Fotó: Diósd-Érd judo csapat

Címkék