Iskola a 21. században

Az idei év utolsó Ökofilmklubjában december 1-jén, szombaton 18:30-tól az Oscar-díjas Mindenki című magyar rövidfilmmel és egy valóban mindenkit érdeklő témával készülnek a szervezők. Az oktatás 21. századi kihívásairól, a Z generáció motivációs lehetőségeiről Nahalka István oktatáskutatóval, egyetemi óraadó tanárral lehet majd beszélgetni a vetítés után a Parkvárosi Közösségi Házban.

Hasonló tartalmaink:

Deák Kristóf a Mindenki című rövidfilmjében 1991-be repít vissza minket, amikor a 10 éves Zsófi új iskolába kerül. Az új helyen sok minden idegen és furcsa, de van remény: Zsófi bekerül az iskola híres kórusába, és összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban. Még nem is sejti, hogy hamarosan Lizával együtt kell szembeszállniuk a kórusvezető Erika nénivel, aki nem olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik.

A vetítés után a meghívott előadóval, Nahalka István CSc, oktatáskutató, egyetemi tanárral többek közt olyan kérdéseket tudnak majd körüljárni az érdeklődők, hogy mik a legújabb kihívások a Z generáció oktatásában, mi a tanár és a diák feladata a XXI. század iskolájában, vagy hogy hány nyelvet is kell ma beszélni ahhoz, hogy boldoguljunk a munka világában. Az est házigazdája és moderátora Sigmond Orsolya lesz. További információ a Parkvárosi Közösségi Ház facebook oldalán található.

Uhri Bálint, az Ökofilmklub egyik szervezője beszélt az estről az Érd FM 101.3-nak:

 

(kép: Mindenki)

Címkék