Fölényes győzelem a fővárosban

Javított az előző fordulóban tapasztalt helyzetkihasználásán az Érdi VSE labdarúgó csapata, amely az NBIII Nyugati csoportjának ötödik fordulójában a III. kerületi TVE vendégeként nyert 4–1-re.

Hasonló tartalmaink:

Az első két fordulóban tapasztalt két remek, 3–0-s győzelem után egy hét szünetre mentek Limperger Zsolték, hisz a bajnokságban páratlan számú csapat van, így minden hétvégén akad egy szabadnapos gárda. A harmadik fordulót az Érdi VSE ezért kihagyta, majd hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a Mosonmagyaróvári TE 1904-től.

A negyedik meccsnapon – ugyanakkor az ötödik fordulóban – az érdiek a III. kerületi TVE otthonában vendégeskedtek, amely a mérkőzést megelőzően épp Limpergerék mögött helyezkedett a tabellán, ám a pályán már nem látszott a kiegyenlítettség, hisz a 12. percben Csizmadia Zoltán vette be a hazaiak kapuját, majd négy percre rá Kelemen Patrik duplázta meg a vendégek előnyét, sőt a 31. percben Csizmadia egymaga második, csapata harmadik találatát szerezte, de a szünetre Filó Tamás ráadásban szerzett góljával 3–1-es érdi előnnyel vonultak a csapatok.
A második játékrész valamivel visszafogottabb volt, mint az első (ez a gólokban látszódott meg leginkább), de az 57. percben ismét Csizmadia vette be a hazai kaput, amellyel be is állította a 4–1-es vendég győzelmet.

Az Érdi VSE győzelmével kilenc ponttal az ötödik a tabellán, az első három helyezetthez képest csak három pont a hátránya, úgy, hogy a dobogósok közül még egyik sem volt szabadnapos, így csak ki kell várni azt az időt, hogy ezt a „lemaradást” behozzák Limperger Zsolték.

A következő fordulóban, szombaton (szeptember 5-én) 16:30-tól az Érdi VSE az Ercsi úti sporttelepen fogadja a Sárvár FC-t.

A góllövőlistát jelenleg Csizmadia Zoltán vezeti 5 találattal (két FTC játékos előtt), őt az érdiektől Skita Tamás követi még a Balatonfüreden szerzett mesterhármasával, míg Kelemen Patrik két gólt lőtt eddig.

A Diósdi TC-Select hazai pályán a Dorogi FC ellen lépett pályára, ahol már az első percben hátrányba került a vendéglátó, sőt a 34. percben már két gólt kellett volna ledolgoznia az egy ponthoz a diósdiaknak, ám a szépítő találatot csak a 93. percben lőtték a hazaiak.

Eredmények, NB III, Nyugati csoport, 5. forduló:
III. KER. TVE – Érdi VSE 1–4
Diósdi TC-SELECT – Dorogi FC 1–2
Mosonmagyaróvári TE 1904 – TARR Andráshida SC 2–1
ETO FC Győr – Balatonfüredi FC 3–1
Videoton FC II. – MTK BUDAPEST II. 1–4
Puskás Akadémia FC II. – Csornai SE 3–1
BKV Előre – Tatabánya FC 1–0
Ferencvárosi TC II. – Csepel FC 4–1

A másodosztályban vizétkedő Budaörs csapata a Merkantil Bank NB II ötödik fordulójában Csobánki Ádám 57. percben szerzett góljával nyert 1–0-ra az Aqvital FC Csákvár ellen hazai pályán, amellyel a negyedik helyen áll a tabellán.

Az Érdi VSE második csapata a Pest Megyei harmadosztály déli csoportjának harmadik fordulójában nem kegyelmezett a Dunavarsányi TE II.-nek, hisz Szabó Tamás három, Csiszár Zoltán két, Varró Tamás és Szabó Béla egy-egy góljával kiütéses, 7–0-s hazai győzelem született.

Címkék