Négy aranyat sikerült itthon tartani

Négy aranyat, három ezüstöt és két bronzérmet szereztek az érdi Batthyány Általános Iskola tornacsarnokában rendezett női rangsorversenyen az Érdi Spartacus lány birkózói.

Hasonló tartalmaink:

Közel kétszáz versenyző lépett szőnyegre az Érdi Spartacus által szervezett férfi szabadfogású utánpótlás csapatbajnokság országos döntőjén, illetve a hozzá kapcsolódó női rangsorversenyen. Az eseményt Tar Mihály az Érdi Spartacus elnöke, T. Mészáros András Érd polgármestere, Hegedűs Csaba olimpiai bajnok, a Magyar Birkózó Szövetség korábbi elnöke, Németh Nyiba Sándor olimpikon, Növényi Norbert olimpiai bajnok, valamint Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózók nyitották meg.

Az esemény szervezője, Tar Mihály elmondta, hogy a háromcsapatos csoportban a fiúk nehéz trióba kerültek, hisz az ESMTK-t és a Pénzügyőr SE-t kapták meg ellenfélül, ami több okból sem volt szerencsés, hiszen a klubelnök hitvallása, hogy saját nevelésű versenyzőkkel álljanak ki, míg ehhez képest az ESMTK-nál több igazolt ukrán, vagy a szabadfogásra specializálódott birkózó volt, ezzel szemben az érdiek sokkal inkább a kötöttfogásra összpontosítanak, így minimális volt az esélyük a továbbjutásra. Az első meccseken simán kikaptak az érdiek és csak Lajsz Dominik tudta megszorongatni ellenfelét, akit egy intéssel és egy forgatással le is győzött, ám több babér az első fordulóban már nem termett az érdieknek. A második körben a Pénzügyőr SE ellen már felvették a versenyt, s több meccset is megnyertek, de összességében a csoport utolsó helyén végeztek, így nem jutottak be az első tízbe. A versenyt végül az ESMTK nyerte meg a Csepel előtt, valamint a dobogó legalsó fokára a dorogi birkózók állhattak.

20151004_124441

Összesen tizenöt csapat mérette meg magát a versenyen, így a fiúk között szám szerint 137-en indultak, míg a lányoknál nagyjából 20-30 versenyző lépett szőnyegre, de ez sem szegte kedvét az érdieknek, hiszen serdülő 52 kilogrammban Sipos Boglárka nyert, mögötte a harmadik helyen az érdi-tököli kettős versenyző Gőz Viktória egy bronzérmet is begyűjtött, míg a gyerek korcsoportban a 31 kilogrammosok között Kaszás Elza is aranyérmet szerzett, miután a döntőben csapattársát, Bogai Csengét győzte le. 43 kilogrammban Kaszás Lilla is „aranyos” lett, míg a 34 kilogrammosoknál Tari Krisztina egy második helyet szerzett. A felnőtt rangsorversenyen 55 kilogrammban egy finn lány végzett az élen, megelőzve Váncza Ivettet és Varga Lilient, az Érdi Spartacus két versenyzőjét, míg Dénes Mercédesz küzdelem nélkül vihette haza a Batthyány-kupát az 58 kilogrammosoknál.

Címkék