A továbbjutás küszöbén

A Kupagyőztesek Európa Kupájának (KEK) harmadik fordulójában az Érd női kézilabda csapata a horvát ZRK Umag együttesét fogadta, amely – miután feladta pályaválasztói jogát – hivatalosan hazai környezetben volt az odavágón, ám azt az Érd Arénában rendezték, s Szabó Edináék fölényes, 36–24-es győzelmet arattak.

Hasonló tartalmaink:

A félprofi kézilabdázókból álló ZRK Umag ötletesen, energiával telítve kezdte a mérkőzést. Már korábban is tudni lehetett a KEK második fordulójában lejátszott Umag – LK Zug (svájci) párharcból, hogy a horvátok két leggólerősebb játékosa a két átlövő, Jelena Vidovic és Ana Jajcevic, s ez be is igazolódott, mivel kettejük vezetésével tizennégy percen keresztül tartotta a lépést az Érddel az Umag, ám ezt követően egy hatgólos sorozattal elléptek a „vendégek” (az Érd), s a szünetig meg sem álltak húsz gólig úgy, hogy a félidőben már kilenc volt a különbség.
A második játékrész elején csupán másfél percnek kellett eltelnie, hogy az érdiek rászámolhassanak a horvát ellenfélre, majd ezután némileg visszajött az Umag (tízről hat gólra is), ami annak köszönhető első sorban, hogy a kissé megilletődött érdi fiatalok még nem találták meg a megfelelő felállást, ám a végjátékban a „második sor” is simán helyt állt az Umaggal szemben, s az Érd a tizenkét gólig jutó Katarina Krpezs-Slezák vezérletével sima, 36–24-es győzelmet aratott.
Annyi kijelenthető, hogy az Érd komoly előnyre tett szert a párharcban, s kisebb csoda kellene a horvátoktól, hogy a vasárnap az Érd Arénában 13 órától kezdődő visszavágón, immár hivatalosan is idegenben ledolgozzák a 12 gólos hátrányukat.
Gulyás Vanda és Bernát Dorina is megszerezte első nemzetközi gólját, sőt előbbi rögtön kettőt, de Győri Barbara is lehetőséget kapott a kapuban.

Kézilabda, Kupagyőztesek Európa Kupája, 3. forduló, 1. mérkőzés
ZRK UMAG (horvát) – ÉRD 24–36 (11–20)
ZRK Umag: Pavic – Mataija 1, VIDOVIC 8, Imamovic 2, GASIC 5, Jajcevic 6, Nushi 2 (1).
Csere: Pratljacsics (kapus), Sito, Kovacs, Spoljarics.
Edző: Dragan Rajics
ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 12, M. González 1, Barján 2, Kisfaludy 1, KLIVINYI 6, Fekete B. 2.
Csere: Győri, Gridnyeva (kapusok), SIGNATÉ 5, Bernát 1, Gulyás 2, Havronyina 2, Takács K. 2, Szabó L., Vajda.
Edző: Szabó Edina

Érd Aréna, 800 néző. V: Jorum, Kleven (norvégok).
Az eredmény alakulása: 2. perc: 3–1. 12. p.: 6–6. 19. p.: 7–12. 23. p.: 8–15. 35. p.: 13–22. 42. p.: 17–23. 53. p.: 22–33.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/0

Dragan Rajics (A ZRK Umag vezetőedzője): – Úgy gondolom, hogy jó meccset játszottunk, de az Érd klasszissal jobb volt nálunk.

Szabó Edina, az Érd vezetőedzője: Nagyon fontos volt, hogy jól kezdjük az európai kupaszereplést. Minden játékosunk pályára lépett, ami pozitív. Az ellenfél stílusához nem tudtunk mindig alkalmazkodni a lányok, ennek köszönhető a sok kapott gól, de alapvetően elégedett vagyok a győzelemmel és a gólkülönbséggel is.

Fotó: handballerd.hu

Címkék