Kiütéssel a 64 között

A Pest megyei első osztály negyedik helyén álló Taksony SE otthonában kezdte meg szereplését a Magyar Kupában az Érdi VSE labdarúgó csapata. Limperger Zsolt együttese kiütéses, 6–0-s győzelmet aratott, s továbbjutott a legjobb 64 csapat közé. A Balatonlelle 2–0-s idegenbeli legyőzésével a Budaörs is továbblépett, míg a Diósd nem bírt a Bács-Kiskun megyei első osztályban szereplő Bácsalmási PVSE-vel, miután Nahóczky Attiláék 3–1-re kikaptak.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Kupának a mostani a hatodik fordulója, az első öt fordulóban a megyei osztályokban érdekelt gárdák vívták egymással.

Az alsóbb osztályban szereplő csapatok a pályaválasztók, hiszen az 6. és 8. forduló között egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Ha a rendes játékidőben döntetlen az állás, akkor kétszer tizenöt perc hosszabbítás következik, ha ekkor sem születik döntés, akkor a tizenegyespárbajban nyerő csapat jut tovább.

Az Érdi VSE vezetőedzője, Limperger Zsolt erős kezdőt nevezett. A bajnokikon megszokotthoz képest a kapuban Kertész Ferenc helyét Borek Norbert vette át, felépült sérüléséből a jobbhátvéd, Ország Péter, aki már a Kaposvár elleni meccsen csereként állt be, továbbá Csizmadia Zoltánt Pallagi Botond helyettesítette a középpályán. A csapat vezetőségének külön célja, hogy a kupában is minél tovább versenyben maradjon az együttes, hiszen tavaly már az első körben búcsúzott, amikor a Tállya KSE 2–0-ra nyert az Ercsi úti sporttelepen.

A Taksony elleni mérkőzésen már a negyedik percben vezettek az érdiek, Melczer Vilmos baloldali beadását Balázsovics Máté a kifutó kapust, Stammelt megelőzve fejelte a kapuba (0–1), tíz perccel később Tárkányi Gergő lövése jött ki a hazai kapusról, a labdára pedig Balázsovics Máté csapott le, s lőtt az üres kapuba (0–2). Aztán a 19. percben Hégner Zoltán szabálytalankodott Kelemen Patrikkal szemben a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Melczer értékesítette (0–3).

A szünetig maradt a három közte, ám a fordulás után Kónya Benjámin szabadrúgását Honti Attila csúsztatta meg, majd Kelemen Patrik fejelt a kapuba (0–4). Aztán egészen a 77. percig néggyel ment Limperger Zsolt csapata, ekkor azonban – Balázsovicshoz hasonlóan – Kelemen is duplázni tudott, amikor a kifutó kapus mellett gurított a kapuba (0–5).

A 6–0-s érdi győzelmet Balázsovics harmadik gólja állította be, amikor Korozmán Norbert kiugratására remekül mozdult, megverte védőit, a kapust is lefutotta és az üres kapuba passzolt.

A Taksony kezdőjében két korábbi érdi is helyet kapott, a válogatottat is megjárt Kovács Béla télen igazolt a Vecséshez, ám az új szezont már a Taksonynál kezdte, míg a másik téli távozó, a „csodacsere” Héray László is kezdőként lett nevezve Fehérváry Béla csapatában, de egyikük sem játszotta végig a mérkőzést, Kovács a szünetben, Héray a 76. percben jött le a pályáról.

„Megérdemelten nyertünk ilyen arányban, és jutottunk a 64 közé” – értékelt a mérkőzés után Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Magyar Kupa, 6. forduló:

Taksony SE (Pest megyei 1.)–Érdi VSE 0–6 (0–3)

Taksony. Vezette: Kovács Imre (Tóth I T., Kispál)

Taksony SE: Stammel – Takács M., Hégner, Szabados, Sipos R. – Kozári, Bábik (Tóth Gy. 81. perc), Patály, Kovács Béla (Lakatos Zs., a szünetben) – Patkó, Héray (Szalay M., 76. p.).

Vezetőedző: Fehérváry Béla

Érdi VSE: Borek – Ország, Honti, Bozsoki, Pintér N. – Kónya (Korozmán, 60. p.), Melczer (Ebedli, 70. p.), Pallagi – Tárkányi (Németh G. V., 58. p.), Balázsovics, Kelemen.

Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gólszerzők: Balázsovics (4., 14., 88. p.), Kelemen (50., 78. p.), Melczer (20. p.)

 

A másodosztályú Budaörs tartalékosan felállva nyert a Somogy megyei elsőosztályban szereplő Balatonlelle SE vendégeként. Miskei Attila gárdája Stieber András 19 méterről szerzett szabadrúgás góljával került előnybe, majd 28.-ban Gál Szabolcs is betalált, miután Menyhárt Attila szögletére tökéletes ütemben érkezett. A két gól között többször is veszélyeztettek a vendégek, majd Gál találata után is, hiszen a szünetben beálló Pethő Bence és Horváth Patrik is növelhette volna a budaörsi előnyt, ez elmaradt, de Miskei Attiláék így is magabiztos játékkal jutottak tovább.

Balatonlelle SE (Somogy megyei 1.)–Budaörs (NB II) 0–2 (0–2)

Balatonlelle. Vezette: Éreth (Kis Z., Illés T.)

Balatonlelle SE: Czerula – Kenéz (Bór, 70. p.), Neubauer, Kiss Konrád, Böjte – Bohata, Balogh László, Szabó Sz., Fila (Galgóczi, a szünetben) – Laczkó D., Balogh Botond.

Vezetőedző: Papp Zoltán

Budaörs: Tulipán – Gál, Gyurácz A., Miskei M., Tóth Olivér – Lajer, Ferkó (Pethő, a szünetben), Menyhárt – Stieber A. (Petró B., 61. p.), Marques-Airiosa, Horváth Patrik (Bata, 69. p.).

Vezetőedző: Miskei Attila

Gsz.: Stieber A. (5. p.), Gál (28. p.)

 

A Diósd nem bírt a Bácsalmási Petőfi VSE-vel. A Bács-Kiskun megyei első osztályban szereplő gárdából Harnos Zoltán a 25. és a 32. percben is bevette Román Viktor kapuját, majd ugyan a fordulás után a 74. percben Slezák Richárd szépített emberhátrányban, hiszen Bánhidi Bencét a 63. percben kiállították, azonban a végeredményt a 95. percben Harnos harmadik gólja állította be.

Bácsalmási PVSE (Bács-Kiskun megyei 1.)–Diósd (NB III) 3–1 (2–0)

Bácsalmás. Vezette: Borbás (Lászlai, Barta)

Bácsalmási PVSE: Eckert – Popovics (Andelics, 84. p.), Bögre, Farkas D., M. Sztojanovics (Princz, 60. p.) – V. Sztojanovics, Rudics, Harnos, Balázs D. – Jeszics, Snyehola (Varga László, 50. p.).

Technikai vezető: Schneider István

Diósd: Román – Sándor N., Bánhidi, Schmidtka, Molnár Gergely – Slezák, Balázs G., Wágner (Dunai, 70. p.), Czene (Szmola, a szünetben), Jacsmanik (Novák M., a szünetben) – Fogas.

Vezetőedző: Nahóczky Attila

Gsz.: Harnos (25., 32., 95. p.), ill. Slezák (74. p.)

 

A Magyar Kupa hetedik fordulóját október 26-án tartják.

Képünk egy korábbi mérkőzésen készült.

Címkék