Minaret Kupa, harmadszor

Az Érdi VSE sakk szakosztálya április 9-én immár harmadszor rendezte meg az Ercsi úti sporttelep klubhelyiségében a Minaret Kupa nyílt rapid sakkversenyt, amelyre számos településről neveztek, több korosztályban.

Hasonló tartalmaink:

Érdről, Budapestről, Százhalombattáról, Martonvásárról és Ráckeresztúrról jött össze a III. Minaret kupa mezőnye. A korosztály is elég vegyes volt, hiszen a legfiatalabb 11., a legidősebb versenyző pedig a 86. évében járt – tájékoztatott az Érdi VSE sakk szakosztálya.

A rapid verseny hét fordulóján svájci rendszerben, számítógéppel határozták meg a párosításokat. A nagy kérdés az volt, hogy új győztest avatnak-e, vagy az előző nyertesek közül viszi el valaki a kupát.

Négy forduló után szoros élmezőny alakult ki. Hárman voltak az élen azonos pontszámmal, és fél ponttal lemaradva többen követték őket. Az utolsó forduló előtt már csak ketten maradtak esélyesek az első helyre. Végül azonos pontszámmal, de jobb Buchholz-értékkel Szilágyi Sámuel vihette haza a kupát. Az előző győztes, Sinka Csaba, a második helyen végzett.

A további díjazottak: 3. Pápai János, 4. Tóth Ferenc, 5. Horváth Péter.

A különdíjat Miklós Tamás vehette át.

Az Érdi VSE sakk szakosztálya továbbra is várja a sakkozni vágyókat az Ercsi úti sporttelepen vasárnaponként 10.30.-14.00 óra között.

Címkék