HETI MENÜ – 2018. Július 1.
Levantei konyha a Baalbek Libanoni Étteremben. A közel-keleti térség konyhakultúrája itt ázsiai fúziós megoldásokkal találkozik, de a hagyományos mezzék is rangos helyet kapnak az étlapon. A zöldség alapú kis előételek pitával fogyasztandók. Milyen az igazi humusz, hogyan készül a padlizsánkrém azon a vidéken? Mindez a Ferenciek terén, a Klotild palotában található Buddha Bár Hotel konyhájából, Osama Kutaini séftől.
Ehető virágok a tányéron – nem csak szép látvány, de ízük fűszerként illeszkedhet az összehatásba. Halmos Mónika szakértője ennek a területnek, több könyv szerzője.
Gáspár Bea a Konyhafőnök VIP győztese lakáséttermet kíván nyitni a közeljövőben. Célja, hogy házias, magyar ételekkel boldogítsa a hozzá betérőket. Még repetával is készül. A terveiről kérdezzük.