Tisztújítás a Környezetvédő Egyesületnél
2018
okt. 11

Tisztújítás a Környezetvédő Egyesületnél

Dr. Palkó Zsolt, az Érdi Polgári Természetőrség vezetője személyében új elnököt választott magának a Környezetvédő Egyesület, amibe belépett az Érdi Polgári Természetőrség hét tagja is. Az egyesület szakmai alelnöke Halász Antal lett, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Természetvédelmi Őrszolgálatának vezetője, aki már korábban is tagja volt az egyesületnek. Az egyesület a következő közgyűlésen választ magának új nevet, és akkor fogadják el a 2019-es programot is. Dr. Palkó Zsolt az Érd FM 101.3-nak adott interjút a tisztújításról és a programtervezetükről.

Tovább...
Egy ember, teljességben a természettel
2018
aug. 12

Egy ember, teljességben a természettel

Ő volt az, aki létrehozta az Érdi Polgári Természetőrséget miközben kocogva szedte a szemetet az Érd-Sóskúti fennsíkon. Fellépett a Jethro Tull előzenekaraként a Szigeten, megszervezte az Első Magyar Ámbráscet Expedíciót, bejárt 55 országot, és aztán olyannyira beleszeretett az Érd-Sóskúti fennsíkba, hogy itt települt le. Dr. Palkó Zsolttal beszélgettünk.

Tovább...
A természeti kincsek vagy a szemét birodalma?
2018
márc. 9

A természeti kincsek vagy a szemét birodalma?

Globális problémákról és lokális cselekvésről szól a FÖLD 21 "Zöld úton a Kék Bolygóért" című kiállítás, mondta dr. Palkó Zsolt a tárlat szervezője a megnyitón adott interjújában március 8-án az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskolában. "A 21. század vízválasztó, mert mi vagyunk az első generáció, aki szembesül az ökológiai problémák súlyosságával, és mi vagyunk az utolsó generáció, aki még tehet ellene, hogy ne legyenek visszafordíthatatlan folyamatok."

Tovább...