Tisztújítás a Környezetvédő Egyesületnél

Dr. Palkó Zsolt, a Duna-Ipoly Nemzeti Park érdi polgári természetőreinek vezetője személyében új elnököt választott magának a Környezetvédő Egyesület, amibe belépett hét érdi polgári természetőr is.  Az egyesület szakmai alelnöke Halász Antal lett, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Természetvédelmi Őrszolgálatának vezetője, aki már korábban is tagja volt az egyesületnek. Az egyesület a következő közgyűlésen választ magának új nevet, és akkor fogadják el a 2019-es programot is. Dr. Palkó Zsolt az Érd FM 101.3-nak adott interjút a tisztújításról és a programtervezetükről. 

Hasonló tartalmaink:

Nem csak formaság, hanem kicsit szimbolikus is, hogy a természetőrség és a környezetvédők közös platformra léptek, és egyesítették erejüket, mondta el dr. Palkó Zsolt kérdésünkre. “Ez a város gyönyörű, ez a város nagy, és fontosnak tartjuk, hogy az életminőségünk is növekedjen. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a természet- és környezetvédelem olyan újfajta, fejlesztő programokkal álljon elő, amely az életet is színesebbé, tisztábbá, jobbá teheti.”

A programjavaslatok között szerepel a hulladékmentesítés kül- és belterületeken, aminek érdekében október 20-ára terveznek szemétszedést a digitális szeméttérképen már felmért Érd-Sóskúti fennsík egyik zónáján. Az egyesület kiemelt figyelmet kíván fordítani a rekreációra, annak érdekében, hogy az itt élőknek több lehetősége legyen kimenni a szabadba: újabb tanösvények vagy erdei tornapályák létesítésével, valamint a már meglévő, Fundoklia-tanösvény megóvásával és fejlesztésével. A tervezett programpontok között szerepel emellett a parkosítás, virágosítás, csakúgy, mint a faültetés is.

Az egyesület új vezetése a jövő hét folyamán találkozik majd T. Mészáros András polgármesterrel, mert céljuk, hogy együttműködő partnerként minél jobban tudják szolgálni a környezetvédelem ügyét.

A Dr. Palkó Zsolttal készült interjút itt tudja meghallgatni teljes hosszában:

Az újjáalakult és új erőre kapott egyesület első közgyűléséről pedig itt tudja megtekinteni az Érd TV híradását:

Címkék