Kilenc góllal, 29-20-ra diadalmaskodott hazai pályán az ÉRD női kézilabda csapata szombaton. A lányok a második félidő elején, tíz perc alatt döntötték el a találkozót.

Hasonló tartalmaink:

Úgy kezdhette csapatunk a találkozót, hogy amennyiben legyőzi ellenfelét, azzal zsinórban harmadik bajnoki évben biztosítja helyét a felsőházi rájátszásban, azaz a bajnoki elődöntőben.

A mérkőzés elején bátran kézilabdázott a Békéscsaba, különösen Walfisch játszott nagy vállalkozókedvvel. Az ő góljaival a kilencedik percben 4:2-re is meglépett a vendégcsapat. Az első negyedóra végére sikerült a fordítás, Triscsuk Krisztina, Kovács Anna és Alja Koren két-két góljával vettük át a vezetést 6:5-nél.

Rendre volt azonban válasza a Békéscsabának, a félidő hajrájáig nem tudtunk nagyobb előnyt kialakítani.

ÉRD-Békéscsaba

Akkor viszont Klivinyi góljával 13:11-es vezetést szereztünk, így mehettünk a pihenőre.

A szünet után jó védekezéssel, remekül védő Oguntoye-val kezdett az ÉRD, így négy perc alatt mári 17:12-es vezetésnek örülhettünk. Három gólra ideiglenesen még felzárkózott a vendégcsapat, a játékrész közepére azonban sikerült ezt megduplázva 22:16-ra ellépni. Klivinyi Kinga ekkorra lendült bele igazán, három gólját Bognár Barbara három találata követte, így az utolsó tíz perc nyolcgólos érdi vezetésnél kezdődött (25:17).

A hajrá egyetlen kérdése így az volt, hogy lesz-e tíz a különbség, ezt végül elkerülte a Békéscsaba, Wolf beállósként is feltűnt az utolsó percekben, és ebből a pozíciókból is gólókat szerzett.

Győzelmünkkel két fordulóval az NBI alapszakaszának vége előtt biztosítottuk helyünket a felsőházi rájátszásban, vagyis negyedik NBI-es idényünkben, sorozatban harmadszor jutottunk a bajnoki elődöntőbe. Hogy hányadik helyen zárjuk az alapszakaszt, arról a még hátralévő két mérkőzés eredménye dönt.

 

forrás: handballerd.hu

 

Címkék