Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2014. január 30-i ülésén elfogadta a 23/2005. (VII.01.) önkormányzati rendeletének módosítását, ami lehetővé teszi, hogy kísérleti jelleggel megkezdjük az elkülönítetten gyűjtött hulladékok házhoz menő gyűjtését.

Hasonló tartalmaink:

A kísérlet 2014. április 1-jén (kedd) indul és minden hónap első keddjén gyűjtjük a szelektív hulladékot.

A szelektíven gyűjtött papír- és műanyag hulladékot a cégünk által biztosított átlátszó „ÉTH” felirattal ellátott műanyag zsákokban kell kihelyezni. Külön zsákot biztosítunk a papír (kék) és a műanyag (sárga ) részére. A bekötözött zsákokat munkatársaink egy járattal gyűjtik össze, de az Önök által szétválasztott hulladék nem keveredik össze, hiszen a zsákokat a jelzésnek megfelelően a Sas utcai bálázó üzemünkben a szétválogatjuk és a szelektíven gyűjtött hulladékokat külön-külön bálázzuk, előkészítve azokat az újrahasznosításra.
Azoknál az ingatlanoknál, ahol munkatársaink a gyűjtés napján kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő zsákot találnak, bedobják a postaládába a cserezsákokat a következő hónapra. Amennyiben Önnek több szelektíven gyűjtött hulladékot sikerül egy hónap alatt összegyűjtenie, akkor egy átlátszó 120 literes műanyagzsákban a többletet is kihelyezheti. El fogjuk szállítani.

A kísérletben résztvevő utcákat, illetve a kihelyezhető hulladékfajtákról bővebben az eth-erd.hu honlapon olvashatnak.

forrás: eth.hu

Címkék