Visszaáll a rend a szelektív gyűjtésben

A szállító járművek meghibásodása és a váratlanul a szolgálatból kieső munkatársak hiánya végett az elmúlt hetekben akadozott a városban a szelektív kukák ürítése. Az ÉTH mostanra orvosolta a problémát, és újra a megszokott ütemezésben és módon végzik majd a begyűjtést. 

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt időszakban előfordult, hogy napokat is csúszott az előre meghirdetett szállítási időponthoz képest a szelektív edények tartalmának elszállítása. Az ÉTH-hoz betelefonálva a lakosság azt a tájékoztatást kapta, hogy ugyan később, de jönni fognak a kukákért, hagyja kint az ingatlantulajdonos a kék és sárga edényt.

A késésnek információink szerint  két oka volt: egyrészt váratlanul több gyűjtő jármű műszaki okok miatt nem vehetett részt a gyűjtésben, másrészt a gépjárművezetők közül többen is hiányoztak. Rövid mérlegelés után a vég vezetése úgy döntött, hogy a fenti problémák megoldásáig elsődlegességet biztosít a szokásos kommunális begyűjtésnek, amelyben nem volt fennakadás.

Az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. a problémákat mostanra megoldotta és azt ígéri, hogy a következő szelektív gyűjtési időszakban mind a gépjárművek, mind a személyzet a megszokott ütemezésben és módon fogja végzni a begyűjtést.

A kommunális cég a gyűjtéssel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy a két szelektív kukát egy napon szállítják el, de nem egyszerre. A papír és a műanyag járatok nem egyszerre és egymást követően járják az utcákat, ezért azt kérik a lakosságtól, hogy a járat napján még el nem szállított bármely kukát napközben ne vigyék be az ingatlan elől.

Az ÉTH a korábbi esetek végett egy olyan informatikai rendszer fejlesztését tervezi, ami a cégnél e-mail elérhetőséggel rendelkező ügyfeleket – bármely olyan ok esetén, amikor eltérés léphet fel a begyűjtésben – azonnal tudja értesíteni. Ennek várható bevezetésére 2017. első negyedévében kerülhet sor.

IDE KATTINTVA MEGTUDHATJA,
öntől mikor szállítják el a szelektíven gyüjtött hulladékot.
www.eth-erd.hu/hulladeknaptar
Címkék