Bemutatta szakreferenseit az Érdi Ifjúsági Önkormányzat

Sajtótájékoztatón mutatta be szakreferenseit a második Érdi Ifjúsági Önkormányzat. Az új diáktestület szeptember utolsó napján alakult, azóta elfogadták a költségvetési tervezetüket, és kiosztották képviselőik között az egyes feladatokat.

Hasonló tartalmaink:

A közvéleménynek Urbán Jonatán diákpolgármester mutatta be új csapatát. Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat két diák-alpolgármestere is felelős lett egy-egy területért: Iván Réka a kulturális és ifjúságügyekért, Fodor Enikő pedig a sajtóval való kapcsolattartásért. Testületi titkárnak és jegyzőkönyvvezetőnek Pató Patrícia Johannát választották társai. A városi és testvérvárosi kapcsolatokért Lepp Tamás Márk lesz az illetékes. Sróka Tímea a diákjogokért, Balázs Bence a környezetvédelemért, Tekauer Patrik pedig a sportért és egészségügyért felel a jövőben.

Urbán Jonatán diákpolgármester elmondta, hogy valamennyi diákképviselő elérhető személyesen, valamint az erd.ifjusagi.onkormanyzat@gmail.com címen is. A kérdésekre a témában illetékes referensek fognak válaszolni, ha pedig szükséges, akkor intézkedni.

Iván Réka diák-alpolgármester a költségvetés részleteiről elmondta, hogy az ifjúsági önkormányzat folytatja a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a készségfejlesztő programot az általános iskolákban. Erre 2,1 millió forintot különítettek el, annak érdekében, hogy a csatlakozni kívánó diákoknak ne kelljen ezért fizetniük. A fejlesztő foglalkozás önkéntes, tehát a szülő döntése, hogy élni kívánnak-e a lehetőséggel. Iván Réka elmondta még, hogy a költségvetésük főbb tételei között szerepel a föld napi tanulmányi kirándulás szervezése és a középiskolai természet járások támogatása is. A tervek szerint idén is támogatják a diákstúdiók műszaki berendezéseinek beszerzését; intézményenként kétszázezer forinttal, valamint hozzájárulnak a végzős diákok szalagavató báljainak megszervezéséhez is. Közösségi programokat is fognak szervezni, például iskolák közötti paint ball versenyt és LAN-partyt. Az Érdi Napok részeként pedig meg kívánják szervezni az Érdi Ifjúsági Napokat is, aminek szakmai részét a Szepes Gyula Művelődési Központtal egyeztetik.

Fodor Enikő sajtóreferens elmondta, hogy munkájuk már kézzel fogható, hiszen késő ősszel rendezik a középiskolák szalagavató báljait, amihez hatszázezer forinttal járultak hozzá. A második Érdi Ifjúsági Önkormányzat legfontosabb céljául tűzte ki idén, hogy munkájukat minél többen megismerjék, szeretnék, ha az érdi diákok tisztában lennének célkitűzéseikkel és eredményeikkel, hiszen – ahogyan a diák-alpolgármester fogalmazott – egyénileg nagyon nehéz megfelelniük, mert támogatásaikat kollektíven adják, amit iskolás társaik nem mindig éreznek, mégha tapasztalják is. Jó hír viszont, hogy az Érdi Ifjúsági Önkormányzat Facebook oldalának kedvelőinek száma az elmúlt egy hónapban megháromszorozódott. Fodor Enikő ezzel kapcsolatban elmondta, hogy azt remélik, hogy a lájkolók száma folyamatosan nőni fog, hiszen ők már az a generáció, aki a világhálót használja az információ cserére.

Címkék