A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a NAV, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség bravúrosan összehangolt akciója keretében derült fény egy lejárt szavatosságú élelmiszer átcsomagolásával foglalkozó szervezet működésére Pest megyében, melyben egy rendőr is gyanúsított.

Hasonló tartalmaink:

Egy ócsai székhelyű cég különböző áruházláncoktól átvett lejárt szavatossági idejű élelmiszerek megsemmisítését vállalta. A cég vezetője azonban a hozzá beszállított, megsemmisítésre szánt élelmiszerek egy részét továbbértékesítette, így azok visszakerültek a forgalomba.
2014. március 14-én és 15-én gondosan előkészített, összehangolt akció keretében a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóság munkatársaival, a Készenléti Rendőrség, valamint a Terrorelhárítási Központ közreműködésével 10 helyszínen a cég székhelyén, telephelyén, illetve az átcímkézett árukat értékesítésre átvevő személyek dabasi, felsőpakonyi, törökbálinti és budaörsi raktáraiban tartott házkutatást.
Valamennyi helyszínen lejárt szavatosságú termékek kerültek elő. A bűncselekmény-sorozat volumenére jellemző, hogy csak a helyszínek egyikén mintegy 600 nm raktártérben bepolcozva kb. 100-150 tonna élelmiszer volt található, rossz higiéniai körülmények között, melyek egy része lejárt fogyasztási idejű volt, más részükön nem volt magyar nyelvű jelölés. Másutt éppen a lejárt szavatosságú élelmiszerek átcímkézését és csomagolását végezték.
Az akció során négy személy – köztük a termékek továbbértékesítésében részt vevő rendőr – került gyanúsítottként kihallgatásra rossz minőségű termék forgalomba hozatalának bűntette miatt. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a gyanúsítottakat őrizetbe vette és indítványt tett az előzetes letartóztatásukra.
Budapest, 2014. március 17. napján
Dr. Szabó Ferenc s.k. főügyész

Címkék